Jön az újabb fagy: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Jön az újabb fagy: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A hét első napjaiban hajnalban többfelé lehet gyenge fagy, de északkeleten a völgyekben -3, -4 fok sem kizárt. A hét közepétől azonban - szerencsére - fokozatosan megszűnik a fagyveszély az országban, hétvégére szinte nyárias időjárásra lehet számítani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hét első felében még többfelé kellett védekezni a hajnali fagyok ellen, de sajnos így is sok helyen tizedelte meg a termést a hideg a virágzó gyümölcsösökben. A most átvonult hidegfront mögött hétfőn sajnos ismét előfordulhattak hajnalonként fagyok, és erre lehet számítani kedden is - írta meg az Időkép.hu. Fontos azonban látni, hogy ezek sem erősségükben, sem területi kiterjedésükben nem lesznek például a múlt március 20-i reggelihez foghatók, amikor néhol -6, -7 fokig csökkent a hőmérséklet.

A hajnali fagyok hétfőn főként északkeleten fordulhattak elő, míg kedden kicsivel nagyobb területen, ekkor is elsősorban az ország északkeleti felén lehetnek majd, de a fagyra érzékeny helyeken máshol is fagypont alá csökkenhet kicsivel a hőmérséklet. Ahol fagyni fog, általában nem lesz hidegebb -1, -2 foknál, de északkeleten a szélvédett völgyekben -3, -4 fokig is lehűlhet a levegő, ismét szükség lehet fagyvédelmi intézkedésekre a virágző gyümölcsösök megóvása érdekében.

Szerda reggel északkeleten ugyan néhol még előfordulhat gyenge fagy, ám ezt követően megszűnik a fagyveszély. Az előrejelzések szerint húsvétra szinte kora nyárias meleg jön.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?