Olyan időjárás jön pénteken, amilyen nagyon rég volt Magyarországon

Olyan időjárás jön pénteken, amilyen nagyon rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt pénteken Magyarországon. A tartósabban csapadékos délnyugati megyékben lesz a leghűvösebb, csak 15 fok, míg északkeleten a legmelegebb, akár 27 fok is előfordulhat. Mindez azt jelenti, hogy 10-12 fokos kontraszt lesz pénteken az ország két vége között.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Időjárásunkat egy tőlünk nyugatra, délnyugatra örvénylő ciklon alakítja, amely ma és holnap nedvesebb levegőt szállít fölénk az északkeleti országrész kivételével - írja az Időkép. A záporok, zivatarok mellett pénteken délen és nyugaton tartósabb esőre is készülni kell, többfelé 20-30 milliméternyi csapadék hullhat le. Legtovább délnyugaton fog esni, ugyanakkor északkelet felé haladva egyre kevesebb lesz a csapadék mennyisége, az északkeleti tájak pedig teljesen szárazon maradnak. Itt fátyolfelhős-napos idő várható, nyárias meleggel.
EZ IS ÉRDEKELHET
Természetesen ez a kettősség a hőmérsékletben is meglátszik majd: délnyugaton lesznek olyan tájak, ahol csak 15-16 fok lesz a délutáni órákban, miközben északkeleten 26-27 fokig melegszik a levegő. Vagyis jó 10-12 fokos kontraszt jöhet létre például Nagykanizsa és Záhony között. Ez a hőmérsékleti kontraszt szombatra megszűnik, aznap már egységesen 21 és 27 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, és csak elszórtan alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar.
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31