Őrület Hollandiában: már ennyit kérnek egy kiló spárgáért

Őrület Hollandiában: már ennyit kérnek egy kiló spárgáért

agrarszektor.hu
Az április közepén, a 16. héten bekövetkezett mélypontot (ekkor szállították messze a legnagyobb mennyiséget a piacokra) követően a spárga nagybani piaci ára folyamatosan emelkedett Hollandia nagy árverési csarnokaiban. Május első hetének végén az AA Extra White kategóriájú fehér spárga tételek átlagára 8,24 euró/kg (3210 Ft/kg) szintre emelkedett az április 15-én regisztrált 5 euró/kg alatti (4,38 euró/kg; 1705 Ft/kg) gödörből. A II-1 minőségi kategória (Solo 2) ára az április 15-én jegyzett 1,57 euró/kg (610 Ft/kg) szintről 4,4 euró/kg (1715 Ft/kg) szintre erősödött vissza.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az árverési csarnokokba beszállított áru mennyisége messzemenőkig megmagyarázza az árak alakulását: a 15. héten a ZON-nál 70 tonnát, a 16. héten csaknem 105 tonnát, a 17. héten 74 tonnát, május első hetében (18. hét) pedig 50 tonnánál is kevesebbet fogadtak az értékesítő helyen. A holland Albert Heijn szupermarketláncnál az előző héten akciósan 8,98 euró/kg (3500 Ft/kg) volt a fehér spárga ára, akció nélkül viszont a többi áruházláncnál (Plus, Jumbo) 13-14 euró/kg (5060-5450 Ft/kg) közötti áron kínálták a zöldséget - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?