Brutális jégeső tarolta le a Pilist: így söpört el mindent a vihar

Brutális jégeső tarolta le a Pilist: így söpört el mindent a vihar

agrarszektor.hu
Jeget is hozott a Pilisbe az országra lecsapó szupercella pünkösdvasárnap. Solymár és Nagykovácsi térségére nagy mennyiségű, cseresznye nagyságot elérő jégeső zúdult le vasárnap este.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Felhőszakadást és kiadós jégesőt hozott vasárnap este a főváros felé forduló szupercella a Pilisbe. Budakeszi, Nagykovácsi és Solymár térségében rövid idő alatt annyi jég zúdult le, hogy helyenként bokáig lehetett benne gázolni. A jégszemek mérete zömében cseresznye nagyságú volt - írta meg az Időkép.hu. A szupercella már nem jutott el a Dunakanyarig, a fővárostól délre haladó párja pedig már korábban feloszlott. A következő napok azonban újabb zivatarokat tartogatnak.

Pünkösdhétfőn is folytatódik a csapadékos időjárás: délelőtt kevesebb, délután több öntözés várható. Reggel, délelőtt főként az északi megyékben fordul elő gyengébb intenzitású eső, néhány zápor akár egy-egy villámlással kísérve. Délutánra megerősödik a felhőzet az ország felett, és egyre többfelé pattanhatnak ki záporok, zivatarok. Hol derült lesz az ég, hol a tornyosuló, szétterülő gomolyfelhők takarják időszakosan a napot. Lokális csapadékra kell számítani, ami azt jelenti, hogy a kettővel távolabbi szomszédnak nem kell locsolni, nálunk viszont egy csepp sem esik. Jó esély van viszont az öntözésre, többfelé érkezik zápor, zivatar, amikből rövid idő alatt akár 15-25 mm-nél több eshet. Apró szemű, és egy-két centis jégeső és viharos széllökés kísérheti a zivatarokat főként a déli országrészben. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?