2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Ez súlyos: már a marokkói szállítókat támadják a spanyol és francia gazdák?

Ez súlyos: már a marokkói szállítókat támadják a spanyol és francia gazdák?

agrarszektor.hu
Franciaországban és Spanyolországban is több támadás történt marokkói zöldségeket szállító kamionok ellen. A Marokkói Mezőgazdasági Szövetség szerint az érintett országok mezőgazdasági szervezetei lehetnek az esetek mögött.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Legutóbb Perpignanban szenvedtek el támadásokat marokkói paradicsomot szállító teherautók, de Spanyolországban is előfordult, hogy elégedetlen gazdák támadtak az észak-afrikai országból származó zöldség-gyümölcsszállító kamionokra. A Marokkói Mezőgazdasági Szövetség (COMADER) Franciaországban három francia mezőgazdasági egyesület számlájára írja ezeket a támadásokat, és bírálja a francia hatóságokat, hogy nem reagálnak megfelelően az incidensekre - írta meg a FruitVeB.

A COMADER állásfoglalása szerint Marokkó az Unióval kötött kereskedelmi megállapodásoknak megfelelően járt el, hiszen a marokkói paradicsom a francia piac szezonális termelési hiányosságait pótolja, ráadásul segíti a foglalkoztatást a Perpignan környéki logisztikai ágazatban. A szervezet egyúttal a vandál akciók abbahagyására szólította fel a francia egyesületeket, melyek közül az egyik a Francia Zöldség- és Gyümölcstermesztők Egyesülete.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31