Palántákat ellenőrzött a Nébih a piacokon: váratlan eredmény született

Palántákat ellenőrzött a Nébih a piacokon: váratlan eredmény született

agrarszektor.hu
Dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára kiemelte, hogy a székesfehérvári, a budapesti Lehel téri, valamint a Bosnyák téri piacokon árusító termelőket vizsgálták, és ellátogattak egy lerakatba Kápolnásnyéken is. Hozzátette, hogy összesen több mint 5 ezer palántát ellenőriztek, köztük paradicsom, paprika, zeller, padlizsán, uborka és cukkini palántákat. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a palánták minőségét és származását vizsgálták, mivel ezek jelentősen befolyásolják a zöldségtermesztés sikerét.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Dr. Nobilis Márton hozzátette, hogy az ellenőrzések során kisebb adminisztratív szabálytalanságokon kívül nem volt szükség szabálysértési eljárások indítására. A helyi piacokon történő értékesítéshez nem szükséges engedély, ha a forgalmazott palánta mennyisége nem haladja meg fajtánként a 10 000 darabot, illetve összesen a 150 000 darabot. Egyúttal hangsúlyozta, ha a zöldségpalántákat árutermesztés céljára hoznak forgalomba, akkor azok előállításának és forgalmazásának a vonatkozó jogszabályok előírásainak meg kell felelniük. Hozzátette, hogy a hatósági ellenőrzések célja a kiskerti felhasználásra történő zöldségpalánta forgalmazás vizsgálata volt - írja a Nébih

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?