Nagy vihar jöhet Magyarországon: mutatjuk, hol csaphat le jégeső is

Nagy vihar jöhet Magyarországon: mutatjuk, hol csaphat le jégeső is

agrarszektor.hu
Elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt vasárnapra a HungaroMet több megyére is Magyarországon. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat ezekben a térségekben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet vasárnapra Vas, Zala, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Tájékoztatásuk szerint ma napközben elsősorban az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket intenzív (~10-25 mm) csapadék, viharos (~60-70 km/h) széllökés és apróbb szemű jég (~ 1 cm átmérő) is kísérheti. Délután - alacsonyabb valószínűséggel - a nyugati, délnyugati területeken is előfordulhat egy-egy zápor, zivatar.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?