Segítséget kapnak ezek a magyar gazdák: sokat bukhat, aki nem él vele

Segítséget kapnak ezek a magyar gazdák: sokat bukhat, aki nem él vele

agrarszektor.hu
Az erdészeti ágazatban tevékenykedők tájékoztatását kibővült országos szakértői hálózattal is segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A jövőben az Agrárkamara honlapján ki fognak alakítani egy széles körű, folyamatosan aktualizált erdőgazdálkodási tudásbázist, illetve el fog indulni egy ágazati szakmai hírlevél szolgáltatás is.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A hazai erdészeti ágazat magánszektora szereplőinek üzemmérete jellemzően kicsi, és sokuknak nincs lehetősége költséges tanácsadási szolgáltatások igénybevételére. A kamara ezért kialakított egy régiós szinten szervezett, 11 fős erdészeti szakértői hálózatot, amely ingyenesen tájékoztatási szolgáltatásokat nyújt számukra. A szakértők már megkezdték munkájukat, és a NAK által szervezett június 13-i Erdészeti ágazati kerekasztal-beszélgetésen bemutatásra kerültek meghatározó ágazati szervezetek vezetői számára is.

A kamarai erdészeti szakértők munkája mind az erdőtulajdonosok, az erdőgazdálkodók, a szakirányítók, a szaktanácsadók, illetőleg minden erdészeti termelő és szolgáltató vállalkozás számára hasznos. Ugyanakkor a NAK falugazdászai számára is szakmai háttértámogatást biztosítanak, ahogy tették már azt az idei egységes kérelem beadási időszakban is. Szolgáltatásaikkal a magán erdőgazdálkodás gördülékenyebb szervezését, a gazdálkodási és vállalkozási tevékenység gyakorlati problémáinak megoldását is segítik. Mindemellett a lehetséges pályázati források eredményes igénybevételéhez is támpontokat adnak.

Az erdészeti tájékoztatási szolgáltatás számos kommunikációs csatornán áll az érintettek rendelkezésére. A közeljövőben a NAK honlapján kialakításra kerül egy széles körű, folyamatosan aktualizált erdőgazdálkodási tudásbázis, illetve elindul egy ágazati szakmai hírlevél szolgáltatás. Továbbra is megjelennek majd kiadványok, tájékoztató cikkek a kamara gondozásában, valamint a NAK - miként eddig - a jövőben is szervez szakmai rendezvényeket, bemutatókat.

Az egyes régiókban dolgozó erdészeti szakértők telefonon - a +36 1 773 33 60-as telefonszámon keresztül -, elektronikus úton, valamint meghatározott vidéki kamarai ügyfélszolgálati pontokon személyesen is elérhetőek lesznek. A NAK tájékoztatási munkája során az agrártárcával, az erdészeti szellemi műhelyekkel, az erdészeti igazgatással, a támogatási rendszer üzemeltetőivel és az erdészeti szakmai szervezetekkel is együttműködik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?