Figyelmeztetik a szőlőtermesztőket itthon: erre most fel kell készülni

Figyelmeztetik a szőlőtermesztőket itthon: erre most fel kell készülni

agrarszektor.hu
A magyar éghajlat és termőtalaj kiváló környezetet biztosít az évszázadok óta tartó bortermelésnek. Az évjárathatás, esősorban a tenyészidőszakban lehulló csapadék mennyisége nagy mértékben befolyásolja a szőlőt támadó betegségek dominancia viszonyait. A szakértő szerint a szőlőtermesztéssel foglalkozó magyar gazdák számára ezért kiemelten fontos termésük védelme, melyhez jelentősen hozzájárul a hatékony, rezisztenciatörő növényvédelem

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Bálint Sándor, a Corteva Agriscience magyarországi termékmenedzsere szerint a magyarországi szőlőtermesztés és bortermelés előkelő, jelentős nemzetgazdasági szerepét tekintve a szőlőtermesztőknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a kórokozókkal szembeni megelőző védelemre. Új hatóanyagokra, kombinációkra, technológiai fogásokra van szükség egyrészt a károsítók megjelenése, másrészről a már jelenlévő, hagyományosan gondot jelentő fajok természetes genetikai változásának köszönhető újabb kihívások leküzdésére.

A korábbi száraz évjáratok után a 2023-as csapadékos évjárat itthon is felhívta a gazdálkodók figyelmét a peronoszpóra-félék kíméletlen károkozására úgy burgonyában, mint szőlőben. 2024 száraz és meleg tavasza után megérkezett a csapadék országszerte, ami ismét peronoszpóra veszélyhelyzetet alakított ki és kihívás elé állítja a szőlőtermesztőket.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?