Figyelmeztetik a szőlőtermesztőket itthon: erre most fel kell készülni

Figyelmeztetik a szőlőtermesztőket itthon: erre most fel kell készülni

agrarszektor.hu
A magyar éghajlat és termőtalaj kiváló környezetet biztosít az évszázadok óta tartó bortermelésnek. Az évjárathatás, esősorban a tenyészidőszakban lehulló csapadék mennyisége nagy mértékben befolyásolja a szőlőt támadó betegségek dominancia viszonyait. A szakértő szerint a szőlőtermesztéssel foglalkozó magyar gazdák számára ezért kiemelten fontos termésük védelme, melyhez jelentősen hozzájárul a hatékony, rezisztenciatörő növényvédelem

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Bálint Sándor, a Corteva Agriscience magyarországi termékmenedzsere szerint a magyarországi szőlőtermesztés és bortermelés előkelő, jelentős nemzetgazdasági szerepét tekintve a szőlőtermesztőknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a kórokozókkal szembeni megelőző védelemre. Új hatóanyagokra, kombinációkra, technológiai fogásokra van szükség egyrészt a károsítók megjelenése, másrészről a már jelenlévő, hagyományosan gondot jelentő fajok természetes genetikai változásának köszönhető újabb kihívások leküzdésére.

A korábbi száraz évjáratok után a 2023-as csapadékos évjárat itthon is felhívta a gazdálkodók figyelmét a peronoszpóra-félék kíméletlen károkozására úgy burgonyában, mint szőlőben. 2024 száraz és meleg tavasza után megérkezett a csapadék országszerte, ami ismét peronoszpóra veszélyhelyzetet alakított ki és kihívás elé állítja a szőlőtermesztőket.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?