2021. április 17. szombat Rudolf

Növény (203. oldal)

Olvassa el friss híreinket a Növénytermesztés témakörében! Kíváncsi milyen jelentősebb időjárási események befolyásolják idén a termelést? Tudni akarja mik a hazai- és nemzetközi gyümölcs-és zöldségtrendek? Tőlünk megtudhatja!

Kevés olyan változékony árú élelmiszer van, mint a krumpli: az út menti árusoknál jelenleg 35 Ft egy kilógramm burgonya, a piacon 40-70 Ft között mozog, a zöldségeseknél drágább, 60-80 Ft, a bolti csomagolt pedig 100 Ft körüli. Tavaly...
Egyre több termelő kényszerül a vidékfejlesztési támogatások visszaadására, főleg az egyre nehezebb helyzetbe kerülő állattartók közül.
A svájci Givaduan cég élesztheti újra a makói hagymatermesztést, új munkahelyek teremtődnek.
Bódvaszilason, augusztus 17-én, szerdán nyílt meg Közép-Kelet-Európa első természetművészeti központja, a Művészetek Magtára.
A Cargill, az amerikai mezőgazdasági és agrár cégóriás hétfőn jelentette be, hogy a Provimi nevezetű holland, állateleséget gyártó cég felvásárlását tervezi a magántulajdonú Permira cégtől, 2,1 milliárd dollárért.
Sorsdöntő lehet az elkövetkező időszak a hazai élelmiszeripari cégek számára, hiszen már mostanra is sok a túlélésért küzd- írja a Coface Hungary szakértői csoport.
Új kármentő alap felállítását tervezi az Európai Bizottság, amelynek értelmében 2014-től állnának rendelkezésre a pénzek.
A GMO-ügyben érintett gazdák szeptember végéig jelentkezhetnek kártérítésért, és összesen több mint 100 millió forintból gazdálkodhatnak.
2011. júniusa óta az élelmiszerárak 1,2%–kal csökkentek, legfőképpen az idényáras élelmiszerek 11,4 %-os árcsökkenésének köszönhetően, mint például a burgonya, a gyümölcs és a friss zöldség.
2011.auguszts 1-jétől hatályba lépett az a VM-rendeletmódosítás, amely az őshonos és veszélyeztetett állatokat tenyésztő gazdákat támogatja.
2011. augusztus 19-éig nyújthatnak be támogatási kérelmet azok a mikro-, kis-, illetve középvállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők (ideértve az őstermelőket is), akiknek ültetvényékben legalább 70%-os kár keletkezett a 2011....
Hatalmas mennyiségű ismeretlen eredetű baromfiúst foglalt le a hatóság Budapesten.
Összesen 800 millió forint támogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium kecskék és juhok elektronikus megjelölésére.
Hatályba léptek az egyszerűsített foglalkozásról szóló törvény (Eftv) módosításai, melynek köszönhetően szélesebb körben alkalmazható a mezőgazdasági idénymunka.
Szerdán döntött a génmódosított vetőmagok miatti kártérítések összegéről a kormány.
Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kiderült: a magyar mezőgazdaság háza táján az EU27 átlagát jóval meghaladja a uniós források felhasználásában a hibás kifizetések...
A hazai termelők többsége most szembesül vele, hogy az agrártámogatási rendszerben 2012-től bekövetkező drasztikus változások miatt az állattartók döntő hányada elesik azoktól a támogatásoktól (úgynevezett top-up támogatásoktól)...
Négymilliárd forintnyi nemzeti forráshoz jutnak a baromfitenyésztők. A rendeletmódosítás értelmében a baromfi állatjóléti támogatási kérelmek negyedévente nyújthatóak be – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.
Brüsszelben zöld utat adtak a Magyarországon fagykárt szenvedett gazdák megsegítésre szánt uniós támogatás elutalására.
Amikor Barack Obama a jövő üzemanyagairól beszél, általában a "tiszta energia" kifejezést használja, emellett sokszor beszél "alternatív energiáról" is, viszont a "fenntartható", "zöld", "megújuló" szavakat nem sűrűn említi. Lehet...
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA
    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu