2019. június 26. szerda János, Pál

Hírek - Növény

Csőd szélén a mintafalu

A mintafaluként emlegetett Gelsén ellen adósságrendezési eljárást indíttatott az önkormányzat, mintegy 1,5 milliárd forintos tartotás miatt. A Zala Megyei Bíróság pénzügyi biztosnak nevezte ki a Vectigalis Zrt.-t, mivel az önkormányzat 60 napon túl nyúló tartozása túl mutat a 292 millió forinton – közli a Zalai Hírlap.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Ez az összeg az elmúlt években felvett 955 millió forintnyi hitellel, annak kamataival és 40 millió forint folyószámlahitellel gyűlt össze. Amennyiben a pályázatokon elnyert összegeket is vissza kell téríteniük, ez az összeg a 2 milliárd eurót is meghaladhatja. Januárban a bérek kifizetése is csúszott, mivel a hitelezők inkasszót nyújtottak be.

Az önkormányzat emiatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával. Emellett fegyelmi eljárást indítottak Téglás Zsuzsanna közjegyző ellen is, aki december közepén le is mondott tisztségéről.

Az elmúlt évtizedek komoly beruházásai is közelebb vitték a falut a csődhöz. Igaz, hogy ezek nagy része pályázat útján valósult meg, de az önrészt az önkormányzatnak kellett kifizetnie. Ezen projektek tartalmaztak egy tanuszodaként is alkalmazható fedett termálfürdőt, a faluközpont felújítását, és a térség legkorszerűbb intézményének számító iskola létrehozását.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu