A hollandok nem viccelnek: hamarosan ilyen traktorok tarolhatják le a földeket

A hollandok nem viccelnek: hamarosan ilyen traktorok tarolhatják le a földeket

agrarszektor.hu
Nem is olyan régen csődbe ment egy holland traktorgyártó, a H2trac. A cég azonban nem szűnik meg, mivel a befektetők átvették azt, és egyszerűsített formában, de folytatják a munkát. A gyártó a jövőben hibrid, teljesen elektromos és hidrogénüzemű traktorokat fog gyártani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A holland H2trac traktorgyártó nemrégiben csődbe ment. Két befektető azonban, Hilbrand Kuiken és Anne Joldersma átvették, és új néven, E-Ox Tractors néven folytatják a vállalatot. A befektetőkből lett tulajdonosok célja, hogy a meglevő modellekből egy új, egyszerűbb és olcsóbb változatot fejlesszenek ki. Mind Hilbrand Kuiken, mind Anne Joldersma már korábban is társtulajdonos volt a H2Tracban - olvasható a Future Farming oldalán. A vállalatot eredetileg Paul és Peter-Jan van Ham alapította, de ők már nem vesznek részt az újraindításban. Az átalakított E-Ox Tractors azonban átvette mind az öt alkalmazottat, és új ügyvezetőt nevezett ki.

A piaci keresletnek való megfelelés

Hilbrand Kuiken elárulta, hogy a H2Trac pénzügyi nehézségekkel küzdött, és hogy az E-Ox traktor, legyen bár hibrid, teljesen elektromos vagy hidrogénüzemű modell, nem felelt meg a piaci keresletnek. Amint fogalmazott, a traktor technikailag csúcsminőségű volt, de egyben rendkívül drága is. A gyártónak ezért folytatnia kellett a beruházásokat, hogy a traktort úgy módosítsák, hogy jobban megfeleljen a piaci keresletnek. Az erről szóló belső viták félresiklottak, ami csődhöz vezetett - ismertette Hilbrand Kuiken.

A szakember beszélt arról is, hogy az új cég, az E-Ox Tractors két dolgon fog változtatni. Először is, az E-Ox traktort módosítva egy olyan piacképes traktort hoznak létre, amely jobban megfelel a mezőgazdasági ágazatnak. Az azonban, hogy pontosan milyen módosítások is lesznek ezek, még nem ismert. Másodszor, az E-Ox Tractors együttműködéseket fog létrehozni a szerviz és a gyártás területén.

Egyszerűbb, olcsóbb változat

Az E-Ox elektromos traktor már ismert változatai továbbra is a kínálatban maradnak. Vagyis választható a hidrogénhajtás, a teljesen elektromos hajtás vagy a dízel-elektromos hajtás. A közeljövőben viszont még egy variánssal bővül a kínálat, ami az E-Ox traktor egyszerűbb és olcsóbb (nulla vagy alacsony károsanyag-kibocsátású) változata lesz. A vállalat székhelye továbbra is a hollandiai Arnhem városában marad, hiszen ott rendelkeznek irodával és tesztüzemmel. Hilbrand Kuiken ugyanakkor elárulta, hogy az összeszerelést hosszú távon ki akarják szervezni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?