Eddig tartott a korai nyár: 15 fokot is csökkenhet a hőmérséklet a hétvégére

MTI
Pénteken a legmagasabb hőmérséklet akár 31 fok is lehet, szombatra és vasárnapra azonban 17-23 fokra hűl majd az idő. A hét utolsó három napján felhős idő várható, több helyen alakulhatnak majd ki záporok és zivatarok, amelyek környezetében viharossá is fokozódhat a szél.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken nagyrészt fátyolfelhős, napos idő lesz, majd késő délutántól, illetve estétől nyugaton megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a Dunántúlon már zápor, zivatar is kialakulhat néhol jégesővel. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében pedig viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 26 és 31 fok között alakul.

Szombaton erősen felhős lesz az ég, de már reggeltől szakadozik, csökken a felhőzet, északkeleten viszont végig borult idő várható. Délután a Dunántúlon gomolyfelhők zavarják a napsütést. Éjszaka nyugati irányból egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként keleten helyenként zivatar, majd napközben fokozatosan szűnik majd meg a csapadék, de lokális záporok a Dunántúlon még estig kialakulhatnak. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul.

Forrás: MTI/Varga György

Vasárnap közepesen felhős idő várható, erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Nyugaton napközben össze is állhat a felhőzet, illetve az északkeleti határszélen lehet kezdetben erősen felhős ég. Az elszórt, lokális záporok mellett északkeleten kezdetben, illetve Nyugat-Magyarországon délután, este eső is várható. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 11 fok között alakul, de a szélvédett tájakon az Őrség környezetében ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 22 fok között valószínű, de Nyugat-Magyarországon néhol csak 15, 16 fokig melegszik fel a levegő.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?