2021. szeptember 19. vasárnap Vilhelmina

Hírek - Növény

Elképesztő, ami idén áprilisban az időjárással történik: évtizedek óta nem volt ilyen

Az előzetes adatok alapján eddig több mint 3 fokkal hidegebb az április a sokévi átlagnál. 1901 óta egyébként 1929 áprilisa bizonyult a leghűvösebbnek, akkor 6,8 fok volt a havi középhőmérséklet országos átlaga.
 
 

Az idei április ezidáig nagyrészt nem a meleg tavaszi idő jegyében telt, a fokozatosan feldarabolódó poláris örvény "támadásainak" köszönhetően jó eséllyel ez lehet az évszázad eddigi leghűvösebb áprilisa - írja az Időkép. A hónap nyárias idővel indult, elsején többfelé a 25 fokot is meghaladták a maximumok. Ezt követően azonban északnyugat, észak felől több hullámban hideg, 6-án sarkvidéki eredetű légtömeg zúdult be hazánkba, többfelé nagy pelyhekben szakadt a hó. Átmeneti melegedést követően 13-ától ismét tartósan hűvös, hideg időszak vette kezdetét, a Bakonyban ezen a napon közel 30 centis hó hullott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján a hónap középhőmérséklete 25-ével bezárólag 7,9 fok, ami több mint 3 fokkal marad el a sokéves átlagtól. Bár szerdától melegedés jön, átlag fölé csak csütörtökön és pénteken emelkedik a hőmérséklet, így ez az érték pozitív irányban legfeljebb pár tizeddel módosulhat.

Címlapkép forrása: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu