Elképesztő, ami idén áprilisban az időjárással történik: évtizedek óta nem volt ilyen

Elképesztő, ami idén áprilisban az időjárással történik: évtizedek óta nem volt ilyen

agrarszektor.hu
Az előzetes adatok alapján eddig több mint 3 fokkal hidegebb az április a sokévi átlagnál. 1901 óta egyébként 1929 áprilisa bizonyult a leghűvösebbnek, akkor 6,8 fok volt a havi középhőmérséklet országos átlaga.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az idei április ezidáig nagyrészt nem a meleg tavaszi idő jegyében telt, a fokozatosan feldarabolódó poláris örvény "támadásainak" köszönhetően jó eséllyel ez lehet az évszázad eddigi leghűvösebb áprilisa - írja az Időkép. A hónap nyárias idővel indult, elsején többfelé a 25 fokot is meghaladták a maximumok. Ezt követően azonban északnyugat, észak felől több hullámban hideg, 6-án sarkvidéki eredetű légtömeg zúdult be hazánkba, többfelé nagy pelyhekben szakadt a hó. Átmeneti melegedést követően 13-ától ismét tartósan hűvös, hideg időszak vette kezdetét, a Bakonyban ezen a napon közel 30 centis hó hullott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján a hónap középhőmérséklete 25-ével bezárólag 7,9 fok, ami több mint 3 fokkal marad el a sokéves átlagtól. Bár szerdától melegedés jön, átlag fölé csak csütörtökön és pénteken emelkedik a hőmérséklet, így ez az érték pozitív irányban legfeljebb pár tizeddel módosulhat.

Címlapkép forrása: MTI/Mohai Balázs

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?