2020. április 1. szerda Hugó

Hírek - Növény

Erre a fejlesztésre már régóta szüksége volt a zöldségtermesztőknek

Komposztálható, papíralapú takarítófóliát fejlesztett ki a zöldségtermelők számára egy ír cég. A fólia az eddig használt polietilén helyett fenyőrostból készül, az előzetes kutatások szerint pedig több esetben is nőtt a terméshozam, ahol a komposztálható fóliát használták.
 
 

Egy ír csomagolóanyagokat gyártó cég komposztálható, papíralapú takarófóliát fejlesztett ki a mezőgazdasági ágazat számára. Az új fólia tökéletes az eddig használt műanyag helyettesítésére, amelyet döntően a zöldségtermesztők használnak. A talajtakaró használata nagyon fontos a növénytermesztés során, megakadályozza ugyanis a gyomnövények növekedést, és megtartja a talaj hőmérsékletét. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A takarófóliák többsége polietilénből készül, amelynek az eltávolítása nehéz és költséges, ugyanakkor szinte mindig maradnak belőle kisebb darabok a talajban az eltávolítás után, amelyek komoly veszélyt jelentenek a táplálékot kereső állatok számára. Az új,komposztálható fólia ezzel szemben a helyi erdőkből származó fenyőrostból készül. Ez azt jelenti, hogy környezetbarát, biztonságosan lebomlik, és az alapanyag miatt kitűnő komposztként funkcionál a növények számára. Emellett az előzetes tesztek kimutatták, hogy jelentősen nőtt a terméshozam is azokon a területeken, ahol az új fóliát használták. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu