2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Hírek - Növény

Figyelem! A koronavírus miatt módosul a növényegészségügyi bejelentések határideje

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja az érintetteket, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetre való tekintettel megváltozik a növényegészségügyi bejelentések határideje. Ez azt jelenti, hogy a bejelentési kötelezettségnek – 2020. március 14. helyett – 2020. április 30-ig kell eleget tenni, továbbá ennek megfelelően a növényegészségügyi vizsgálatokra vonatkozó támogatási igényeket is április végéig lehet benyújtani.
 
 

A növényegészségügyi regisztrációs szám igénylésének és a termelés éves adatainak bejelentési határideje a vonatkozó uniós rendelet alapján a vegetatív szaporítóanyagok, a vetőmagok és a vetőburgonya esetében is egységesen 2020. március 14-re változott - írja a Nébih. A jogszabály a jövő évtől kezdődően már április 30-ban határozza meg a bejelentési határidőt, ugyanakkor a koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel a hatóság már az idei évben is ezt a határidőt veszi figyelembe. Ennek megfelelően a növényegészségügyi vizsgálatokra vonatkozó támogatási igény benyújtási határideje is 2020. április 30-ra módosul.

További lényeges változás, hogy a kérelmet, valamint a bejelentést – a személyes találkozások minimalizálása érdekében – nem szükséges papír alapon benyújtaniuk vagy megküldeniük az érintetteknek. Ehelyett a Nébih arra kéri az érintettetek, hogy a dokumentumokat ügyfélkapun keresztül vagy elektronikus levélben juttassák el a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi osztályának.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu