Hózáporok jöhetnek szerdán: térképen mutatjuk, hol várható havazás

Hózáporok jöhetnek szerdán: térképen mutatjuk, hol várható havazás

agrarszektor.hu
A Bakony és az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain akár hózápor is kialakulhat szerdán a délelőtti órákban. Ugyanakkor a hó a napközbeni felmelegedés miatt várhatóan sehol nem marad meg, így a fehér lankák helyett egy jó ideig még az őszi színekbe öltözött tájat csodálhatjuk.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A hidegfront átvonulásával élénk, erős északnyugati áramlás hoz hazánkba lokális jellegű csapadékot a szerdai nap folyamán - írja az Időkép. A hidegfront másik velejárója, a tisztább idő az éjszakai lehűlésnek kedvez, így szerdán már többfelé fagypont közelébe, legmagasabb hegycsúcsainkon fagypontig, kissé akár alá is hűlhet a levegő.

Forrás: Időkép

Előreláthatóan a futó záporok a Bakonyt érik el leghamarabb, így itt csak akkor válthat hóba az eső, ha a hőmérséklet még a csapadék érkezése előtt kellőképp lehűl. Ha jó az időzítés, a Hajag-tető, vagy akár Eplény is részesülhet a szezon első hópelyheiből. A Mátra és a Bükk tetején is kialakulhat hózápor. Itt a reggeli, délelőtti órákban várható a csapadék érkezése. A havazás a hajnali minimum-hőmérsékleteken múlik, illetve hogy mennyire marad meg a hideg a nap előrehaladtával, mikor megérkeznek a térségbe a záporok. Amennyiben a lehűlés és az eső érkezése megfelelő ütemben történik, a Börzsöny legmagasabb csúcsán, a Csóványoson is megjelenhetnek az első hópelyhek.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03