Kiadták a figyelmeztetést: heves zivatarok alakulhatnak ki országszerte

Kiadták a figyelmeztetést: heves zivatarok alakulhatnak ki országszerte

met.hu
Magyarország teljes területére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hevesebb zivatarok kialakulásának kockázata miatt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az OMSZ vasárnap jelezte, hogy hétfőn egy hidegfront éri el Magyarországot, amelynek következtében több helyen alakulhat ki zápor és zivatar, de akár jégeső és felhőszakadás is előfordulhat. Kora délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat pontosította az előrejelzést és az összes megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a hevesebb zivatarok kialakulásának kockázata miatt.

Hétfőn a késő délelőtti óráktól az Alföldön, északkeleten, Észak-Dunántúlon már kialakulhatnak zivatarok, néhol már heves zivatar is. Délutántól északnyugat felől egy zivataros hidegfront érkezik, melynek közelében várhatóan több helyen is kialakul 70-100 km/h-s széllökés, helyenként felhőszakadás, nagy méretű jég. Orkán erejű (~120 km/h) szélrohamok esélyével kiemelten a Dunántúl középső tájain lehet számolni. A csapadékmennyiség helyenként (jobb eséllyel nyugaton, Észak-Magyarországon, Alföld északi részén) rövid idő alatt elérheti a 20-40 mm-t. A front késő délután, este eléri a Duna vonalát, majd továbbhaladva késő estétől hagyja el a keleti, délkeleti országrészt, miközben a front mögött csillapodik a szél, megszűnik a csapadék.

Az OMSZ emellett közölte azt is, hogy a napi középhőmérséklet még több helyen elérheti a 25-26, délen és városi környezetben a 27 Celsius-fokot, de az érkező hidegfront felfrissülést fog hozni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02