Füstölő

A füstölő a különböző élelmiszeripari termékek füstöléses tartósítási eljárását szolgáló berendezés. Ez az eljárás igen elterjedt a húsfélék és a sajtok esetében.

A füstölők a különböző élelmiszeripari termékek füstöléses tartósítási eljárását szolgáló berendezések összefoglaló neve. A füstölésnek a tartósítás mellett a kellemes ízhatás elérésében is fontos szerepe van bizonyos termékek esetében. A füstölés igen elterjedt a sajtok, különféle húsfélék, például kolbász, sonka esetében. A füstölők között megtalálhatóak a kisebb és nagyobb füstölőszekrények, bőrönd füstölők, kolbász füstölők, füstgenerátorok és hidegfüstös füstölők. Ezeket a berendezéseket bizonyos esetekben akár lassú grillezésre is lehet használni.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Díjnyertes és nagy hozamú RAGT kukoricák 2026-ra (x)

A kukoricatermesztés ma már egyre szélsőségesebb környezeti feltételek között zajlik, ezért a gazdálkodók számára felértékelődnek azok a hibridek, amelyek minden évjáratban stabil teljesítményt, jó stressztűrést és megbízható alkalmazkodóképességet nyújtanak.