
Sötét korszak a magyar géppiacon? Újabb gyenge év jön
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
A füstölő a különböző élelmiszeripari termékek füstöléses tartósítási eljárását szolgáló berendezés. Ez az eljárás igen elterjedt a húsfélék és a sajtok esetében.
A füstölők a különböző élelmiszeripari termékek füstöléses tartósítási eljárását szolgáló berendezések összefoglaló neve. A füstölésnek a tartósítás mellett a kellemes ízhatás elérésében is fontos szerepe van bizonyos termékek esetében. A füstölés igen elterjedt a sajtok, különféle húsfélék, például kolbász, sonka esetében. A füstölők között megtalálhatóak a kisebb és nagyobb füstölőszekrények, bőrönd füstölők, kolbász füstölők, füstgenerátorok és hidegfüstös füstölők. Ezeket a berendezéseket bizonyos esetekben akár lassú grillezésre is lehet használni.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.