Füstölő

A füstölő a különböző élelmiszeripari termékek füstöléses tartósítási eljárását szolgáló berendezés. Ez az eljárás igen elterjedt a húsfélék és a sajtok esetében.

A füstölők a különböző élelmiszeripari termékek füstöléses tartósítási eljárását szolgáló berendezések összefoglaló neve. A füstölésnek a tartósítás mellett a kellemes ízhatás elérésében is fontos szerepe van bizonyos termékek esetében. A füstölés igen elterjedt a sajtok, különféle húsfélék, például kolbász, sonka esetében. A füstölők között megtalálhatóak a kisebb és nagyobb füstölőszekrények, bőrönd füstölők, kolbász füstölők, füstgenerátorok és hidegfüstös füstölők. Ezeket a berendezéseket bizonyos esetekben akár lassú grillezésre is lehet használni.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.