Kiderült: ezzel gyanúsíthatják valójában a műtrágya-milliárdos Bige Lászlót

agrarszektor.hu
Lapértesülések szerint nem a hatóság megvesztegetésével gyanúsítják Bige Lászlót, hanem azzal, hogy nem piaci áron adott el műtrágyát. Mint arról az Agrárszektor.hu is beszámolt, a péti Nitrogénművek milliárdos tulajdonosát néhány napja hallgatták ki vádlottként a nyíregyházi rendőrkapitányságon. Akkori információk szerint a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése, illetve vesztegetés volt a vád.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy régi kereskedelmi ügylet miatt került a hatóság célkeresztjébe Bige László, a péti Nitrogénművek tulajdonosa - értesült a HVG. A lap e heti számában megjelent cikk szerint az ötödik leggazdagabb magyart azzal gyanúsítják, hogy nem piaci áron adott el műtrágyát.

A rendőrségi közlés szerint csak egy gyanúsított van, s tudjuk, hogy az Bige. Senkinek nem tűnik fel, hogy kellene lennie egy másik félnek is?

- vetette fel a lapnak egy, a tűzhöz közeli jogi szakértő, aki megadta a választ is: "megúszhatja a következményeket, aki maga megy a hatóságokhoz."

Mint arról korábban az Agrárszektor.hu is beszámolt, Bige Lászlót vádlottként hallgatták ki a nyíregyházi rendőrkapitányságon néhány napja. A korábbi hírek alapján úgy tűnt, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése lehet a vád. Bige László helyzetét azonban akkor tovább rontotta, hogy már vesztegetés is szerepelt a bűnlajstromán, ahogy azonban most kiderült, korántsem erről volt szó.

Korábbi cikkeink a témában:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?