Szorul a hurok: Bige Lászlót gyanúsítottként hallgatták ki

agrarszektor.hu
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Bige Lászlót, az ötödik leggazdagabb magyart a 24.hu információi szerint. A hír több forrásból jutott el hozzájuk. Eszerint hétfőn a nyíregyházi rendőrkapitányságon hallgatták ki az ország egyik leggazdagabb vállalkozóját, a péti Nitrogénművek tulajdonosát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Bige Holding Kft.-nél az agrárszektor.hu kérdésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a hírt. A Genezis műtrágyák gyártója körül tavaly kezdtek el kutakodni. A rendőrség és a katasztrófavédelem 2018 novemberében szokatlanul nagy erők bevonásával hajtott végre rajtaütést a Bige Holding szolnoki gyárában. Egy 300 fős egység majdnem egy teljes napon át kutatott a cég irodáiban.

EZ IS ÉRDEKELHET

A hatóságok akkor azt állították, hogy hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és egyéb bűncselekmények okán indult az akció. A novemberi rajtaütéssel nem értek véget a hatósági akciók, hanem azóta is rendszeresen megjelennek a NAV emberei a szolnoki üzemben. Tavaly novemberben a napi.hu azt írta, hogy a Nyíregyháza sóstói részén található Bige-villát több tucat rendőr vette körbe. Sokak szerint még a parlament klímapolitikai elképzelései is a leginkább neki tettek keresztbe. Erről itt írtunk:

EZ IS ÉRDEKELHET

Bige László neve hosszú ideje szerepel az leggazdagabb magyarok listájának elején. A legfrissebb névsor 170 milliárdosra becsülte Bige vagyonát, amivel jelenleg az 5. helyet tölti be. Az üzletember rivalizálása Csányi Sándorral hosszú évekre nyúlik vissza, leglátványosabb formájában a KITE Zrt. megszerzéséért folytattak egymással háborút. Sokan most is régi vetélytársát sejtik az események mögött.

EZ IS ÉRDEKELHET
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?