2021. január 23. szombat Zelma, Rajmund

Hírek - Növény

Kiégett egy kombájn a lángoló gabonatáblában

Másfél száz hektáron égett egy árpatábla szerdán Várbalognál, a tűz több szomszédos gabonatáblát is veszélyeztetett. A terület több mint felét megmentették, a katasztrófa oka egyelőre nem ismert.
 
 

Kigyulladt 153 hektárnyi, lábon álló árpa a Győr-Moson-Sopron megyei Várbalog közelében szerdán – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Mire a segítség megérkezett, a gabonatáblának már közel a fele égett. A maradék felületet a mosonmagyaróvári, a lébényi, a csornai, a kapuvári és a győri hivatásos, valamint a jánossomorjai, a bősárkányi és a hegyeshalmi önkéntes tűzoltók oltották. Körbetárcsázták a területet, hogy megakadályozzák a tűz terjedését.

Kiégett egy kombájn is (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

A tűz a szomszédos, közel százhektárnyi gabonatáblát és négy-öt hektárnyi lábon álló gabonát is veszélyeztette. Csaknem ötven tűzoltó több mint három órán keresztül próbálta megfékezni a lángokat, és a terület több mint felét megmentették. A munkát nehezítették a földön izzó szalmabálák is, illetve az, hogy bizonyos területeket csak gyalog tudtak megközelíteni a tűzoltók. A tűz oka egyelőre nem ismert.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu