2019. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam

Hírek - Növény

Lázár: megnézi a kormány, kell-e kártérítés a rendkívüli hideg miatt

Foglalkozik majd a kormány azzal, szükséges-e kártérítést nyújtani a gazdáknak az elmúlt napok rendkívül hideg időjárása miatt. Előbb azonban a madárinfluenza nyomán szükségessé vált kártérítéseket akarják lezárni, amelyekre várhatóan 6-7 milliárd forintot kell költeni.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A közeljövőben szerepel majd a kormány napirendjén annak megtárgyalása, kell-e mezőgazdasági kártérítést nyújtani a mostani rendkívüli hideg időjárás miatt – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kormányinfós tájékoztatóján. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megkapta a feladatot, hogy készítsen kormány-előterjesztést az ügyben.

Most elsősorban az esetleges fagykárok megtérítése merülhet fel. Lázár János ugyanakkor előzetesen azt hangsúlyozta, hogy csak a ténylegesen bekövetkezett károk kezelése jöhetne szóba. Az elmúlt héten még sok gazdálkodó aszálykárok miatt kért volna kárenyhítést – utalt a termőföldek általános vízhiányára a miniszter.

Lázár János szerint az időjárási ügyek előtt a kormány a madárinfluenza miatti kártérítések ügyét kívánja lezárni. A baromfiágazat számára várhatóan 6-7 milliárd forint támogatást kell nyújtani.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu