Már tudni, mikor jön a havazás: hatalmas lehűléssel érkezik az országba

MTI
Hétfőtől erőteljes lehűlés kezdődik, és havazásra is készülni kell - írta az eumet.hu.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A European Weather Service Kft. (EWS Kft.) által működtetett, rövid- és középtávú (12 napig terjedő) előrejelzésekre szakosodott portálon közölték: pénteken változóan, nagyobbrészt erősen felhős lesz az ég, és főként a Dunántúlon, valamint a középső országrészben előfordulhat kisebb záporeső is.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Szombaton a megerősödő északnyugati széllel hidegebb levegő áramlik az ország térségébe. Változékony időjárású napra van kilátás, átmeneti napos és erősebben felhős időszakokkal, többfelé esővel, záporokkal.

Vasárnap napsütés, illetve elvékonyodó pára- és rétegfelhőzet lesz a leginkább jellemző. Északon, északkeleten, illetve a nyugati határvidéken előfordulhat futó hózápor, illetve éjszaka érkezhet kiadósabb csapadék nyugat felől. Északnyugaton havazás, délen eső a valószínűbb.

Hétfőre kiadós csapadékot hozó mediterrán ciklon érkezése valószínű további, jelentős lehűléssel. Az ország északi, északnyugati felében havazás, délebbre inkább eső, havas eső lesz jellemző. A lehulló hó előreláthatóan meg is marad. Keddre, szerdára elhagyja a ciklon a térséget, mögötte változó rétegfelhőzet, szűrt napsütés és hideg idő ígérkezik, fagypont körüli maximumhőmérséklettel - írta az eumet.hu.

Címlapkép forrása: Getty Images

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?