2021. január 22. péntek Vince, Artúr

Hírek - Növény

Nem csökken a KAP finanszírozás

finanszírozására, bár a finanszírozás konkrét részleteiben még nem állapodtak meg – mondta az Európa Parlament Mezőgazdasági Bizottságának elnöke. Kevésen múlott, hogy nem sikerült többletforrást szerezni erre a közös uniós politikára – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.
 
 

A Paolo de Castro bizottsági elnök vezette uniós képviselők találkoztak az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának tagjaival és Czerván Györggyel, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkárával.

Erős Közös Agrárpolitikára (KAP) van szükség az Európai Unióban a 2013 végéig tartó költségvetési időszak után is - állapították meg az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának képviselői és a magyar vezető agrárpolitikusok közös tárgyalásán, Budapesten.

Paolo de Castro a találkozókat követően elmondta: mindkét megbeszélésen központi téma volt a KAP közelgő reformja, amely 2014-től meghatározza az unió továbbiakban követett közös agrárpolitikáját.

Paolo de Castro megjegyezte, hogy a mezőgazdasággal foglalkozó európai parlamenti képviselőknek nincs kifogásuk az ellen, hogy az unióban új területeket is bevonjanak a közös uniós politikákba, de ezekhez, újabb finanszírozási forrásokat kell rendelni a jövőben.
Font Sándor, a Mezőgazdasági Bizottság elnöke hozzátette, Magyarország számára rendkívül fontos, hogy a kétpillérű Közös Agrárpolitika a jövőben is működjön az unióban.

Czerván György kiemelte: Magyarország erős és versenyképes mezőgazdaság kialakításában érdekelt, és ennek megfelelő támogatási rendszert szeretne elérni az Unióban, amelynek alapja az erős alapokon nyugvó közös agrárpolitika. Az erős KAP összeurópai érdek még akkor is, ha egyes tagországok nettó befizetők, mások pedig támogatott pozícióban vannak.

Valamennyi uniós állampolgár, ha közvetlen köze nincs is a mezőgazdasághoz, élelmiszerfogyasztó, ezért a biztonságos élelmiszer előállítása valamennyi uniós polgár érdeke.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu