2021. november 27. szombat Virgil

Hírek - Növény

Rengeteg eső jön éjszaka: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Délre és keletre is kiadós eső jön éjjel, így a hidegfront felhőzetéből ezekre a tájakra is fog jutni csapadék. Helyenként 15-20 mm is eshet, ami mindenképp jól jön a kiszáradt földeknek, és kis mértékben enyhülhet az aszály.
 
 

Tovább vonul a hidegfront kelet, délkeleti felé, estétől a keleti és déli országrészben is egyre többfelé kell esőre, záporokra, helyenként zivatarokra készülni - írja az Időkép. A Tiszántúlon még reggel is sokfelé eshet, a keleti határnál egészen a délelőtti órákig kitarthat a csapadék.

Forrás: Időkép

Csapadékból legkevesebb az eddigi hidegfrontokat tekintve szinte mindig a délkeleti országrészbe jutott, ezúttal azonban változik a helyzet. Holnap reggelig délen és keleten sokfelé 10-20 mm csapadék hullhat, sőt kisebb körzetekben ennél is több. Ez mindenképp jól jön a kiszáradt földeknek, kis mértékben enyhülni fog az aszály.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó