2020. október 22. csütörtök Előd

Hírek - Növény

Veszélyben a hazai gyümölcsösök: kemény mínuszokkal indít a szerda

Az elmúlt napok tavaszi időjárása után, szerdán komoly mínuszokkal indul majd a reggel. Ez azt jelenti, hogy ismét veszélybe kerülhetnek a hazai gyümölcsösök, illetve egyéb növények, amelyek már javában virágoznak.
 
 

Újra beköszöntenek a reggeli fagyok, szerdán nagy területen fagypont alá hűlhet a levegő - írja az Időkép. A sarkvidéki eredetű hideg és a kitisztuló égbolt eredményeképp az átlagostól jóval hidegebb lesz az éjszaka. A városok és vízpartok környezetében lehet a legmelegebb, itt megúszhatjuk a fagyveszélyt, máshol azonban újabb alkalommal fenyegeti fagykár a növényzetet. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek az északi fagyzugos völgyekben, a Bakonyban és az Alpokalján várhatók, itt helyenként -5 foknál is hidegebb lehet.

Forrás: Időkép

Ahogy azt az Agrárszektor korábban megírta, jelentős virág- és rügykárokat okoztak a hazai gyümölcsösökben a március végi és április eleji hideg és az éjszakai fagyok, így idén már a legtöbb gyümölcsfajnál legfeljebb csak közepes lehet a gyümölcstermés. Több termelőt is megkérdeztünk a károk mértékéről és megtudtuk, hogy többüknél is 80-90 százalékban károsodott az idei kajszitermés.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu