2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Figyelem méhészek! 2022. november 15-e a TIR bejelentés határideje!

Figyelem méhészek! 2022. november 15-e a TIR bejelentés határideje!

Felhívjuk a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében, a meghosszabbított 2021/2022. végrehajtási időszakban a támogatási jogosultság alapja a 2022. évre vonatkozó őszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követően legkésőbb 2022. november 15-éig az illetékes megyei kormányhivatalhoz beérkezett bejelentések alapján a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem Magyar Államkincstárhoz történő benyújtásának napján is a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévő méhcsaládok száma. A TIR nyilvántartásba 2022. november 15-ét követően bejelentett méhcsaládok után támogatás nem vehető igénybe.

Amennyiben az őszi méhegészségügyi vizsgálat során a méhész-gazdálkodó adataiban megállapított változások nem kerülnek bejelentésre a TIR-be, nem jogosult a támogatás igénybevételére!

A TIR nyilvántartásba való bejelentés a méhész-gazdálkodó feladata, a bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy a határidőn túli teljesítéséért a méhész-gazdálkodó felel, annak minden jogkövetkezményével együtt!

További információ itt található: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/759

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.