Már csak néhány nap áll rendelkezésre a krízisbiztosítási hozzájárulás megfizetésére!

Felhívjuk a mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszerben tag mezőgazdasági termelők figyelmét arra, hogy 2023. október 15. napjáig beérkezőleg van lehetőség a 2023. tárgyévi krízisbiztosítási hozzájárulás jogszerű megfizetésére.

A fizetési kötelezettség részleteiről a Magyar Államkincstár szeptember 15-éig határozatban tájékoztatta az érintetteket.

A krízisbiztosítási hozzájárulás megfizetése az aktív, tagsági jogviszonnyal rendelkező mezőgazdasági termelők részére kötelező. Határidőben történő befizetésnek kizárólag a 10032000-00287560-00000172 számú számlára, tárgyév október 15-ig jóváírt összeg tekinthető, illetve a befizetésre csak átutalással van lehetőség. A befizető felelőssége, hogy az átutalásról a határidőt megelőzően - az átutalás időszükségletét is figyelembe véve - a helyes számlaszám megjelölésével intézkedjen, valamint ellenőrizze az utalás pénzintézet általi tényleges teljesítését. Nem szabad megfeledkezni a közlemény rovat helyes kitöltéséről (ügyfél-azonosító szám, illetve az adóazonosító jel/adószám feltüntetése) sem, hiszen a beérkező összeg beazonosítása csak ez alapján lehetséges.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a 2023. október 16-án vagy ezt követően beérkező átutalás határidőn túli teljesítésnek tekintendő, illetve a meg nem fizetett összeg adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül. Amennyiben a hozzájárulás összege határidőn belül nem kerül megfizetésre, úgy a termelő a 2023. tárgyév vonatkozásában elveszíti a jogosultságát a krízisbiztosítási kompenzáció igénybevételére.  

A mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszer működését meghatározó jogszabályok és közlemények elérhetők a Kincstár honlapján.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.