Aki be akar szállni a társasjátékba, az tartsa be a szabályait!

agrarszektor.hu
75 nagy cég fordult Brüsszelhez azzal a kéréssel, hogy ha már a belső piac gyártóival, forgalmazóival szemben szigorú az európai szabályozás, akkor ugyanazt követelje meg a harmadik országokból érkező árukkal szemben is. Csak az azonos mércét követelik a vállalatok.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

10 európai tagállam 75 élelmiszeripari és takarmánygyártó, illetve forgalmazó vállalkozása nyílt levélben fordult az Európai Bizottsághoz, arra kérve, hogy biztosítsa a GMO-mentességet a közösség piacán. A mondandó lényege, hogy ha már az unióban tilos a génmódosított szervezetek előállítása, akkor a Bizottságnak kötelessége megvédeni a belső piacot a kívülről érkező GMO-termékekkel szemben. Olyan nagy áruházláncok neve található a listán, mint a Rewe, Edeka vagy a Spar.

A nyílt levél szerint a Bizottságnak olyan protokollokat kellene kidolgoznia, amelyek leleplezik a géntechnológiai megoldásokat a termékekben. Alkalmas lehet erre az áru jelölésének és nyomon követhetőségének szigorúbb ellenőrzése, illetve az agrártermékek alapos kontrollja, ha olyan országokból származnak, ahol engedélyezett a GMO-k termesztése. Ezen felül az aláírók szívesen látnának egy olyan regisztert, amelyben a világon alkalmazott valamennyi génmódosított szervezet transzparens módon fel van tüntetve.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?