2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Ez tényleg nagy magyar siker Brüsszelben

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság az agrárpiaci helyzet stabilizálása érdekében létrehozott egy magas szintű szakértői grémiumot azzal a céllal, hogy szakmai ajánlásaikkal segítsenek a válsággal küzdő mezőgazdasági szektorok problémáinak kezelésében, ezzel hozzájárulva a gazdák helyzetének javulásához. A testületbe Juhász Anikót, az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) főigazgatóját is beválasztották.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Phil Hogan mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztos 2016. január 12-én jelentette be, hogy létrejött a 12 tapasztalt európai szakembert tömörítő, agrárpiaci helyzetet vizsgáló, magas szintű munkacsoport. Magyar siker, hogy a testület tagjává választották Juhász Anikót, a Földművelésügyi Minisztérium által felügyelt Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgatóját is. A tagokat pályázati úton választotta ki az Európai Bizottság, a kelet-közép-európai régiót a magyar szakértő mellett egy lengyel és egy szlovák résztvevő képviseli.


A munkacsoport az érdekelt felek, valamint az európai uniós intézmények bevonásával végzi tevékenységét. Olyan kiemelt kérdéseket vizsgál, mint például a piaci és kereskedelmi átláthatóság, vagy a mezőgazdasági termelők pénzügyi eszközökhöz való hozzáférése. A tervek szerint 2016 őszén jelenik meg a csoport összegző jelentése, amelyben konkrét ajánlásokat tehetnek egyes szabályozási kérdésekben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31