Most már biztos: ennyi lesz a minimálbér és a garantált bérminimum 2023-ban

Most már biztos: ennyi lesz a minimálbér és a garantált bérminimum 2023-ban

agrarszektor.hu
Azonnali sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a minimálbér-tárgyalások eredményéről. Mint mondta, megszületett a megállapodás, és most már az is megvan, hogy mennyi lesz 2023. január elsejétől a minimálbér és a garantált bérminimum.  

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mai ülésén a feleknek sikerült megállapodniuk: 2023. január elsejétől a minimálbér 16%-kal emelkedik és bruttó 232 ezer forint lesz - írta meg a Pénzcentrum. A garantált bérminimum eközben 14%-kal bruttó 296 400 forintra emelkedik - tudatta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtök délután. A garantált bérminimum 730 ezer embert érint, a minimálbér pedig 200 ezer embert.

Azt kértük a tárgyaló felektől, hogy mindenki menjen el a falig, a kormány is ezt tette

- fogalmazott Czomba Sándor.

A megállapodás megszületése mindenképp fontos eredmény. Az államtitkár elmondása szerint a felek pár hete még elég messze jártak álláspontjaikban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?