Óriási beruházás: termálvízzel fűtött fóliasátrat építettek Mezőkovácsházán

Óriási beruházás: termálvízzel fűtött fóliasátrat építettek Mezőkovácsházán

MTI
Termálvízzel fűtött fóliasátrat építettek a Békés vármegyei Mezőkovácsházán a Belügyminisztérium gazdaságélénkítő programjából kapott támogatásból - közölte az önkormányzat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A projekt 200 millió forintos induló támogatási összegből, majd - két körben - 68 milliós póttámogatásból és 10 milliós önkormányzati önerőből valósult meg - írták. A forrásból felépült egy hatezer négyzetméteres fóliasátor automata szellőző-, párásító- és öntözőrendszerrel, számítógép vezérelte növényvédelemmel, tápanyagutánpótlással. A sátrat geotermikus energiával fűtik, a termálvíz 600 méter hosszú, hőszigetelt vezetékrendszeren érkezik.

A beruházás eredményeként egész évben tudnak kertészeti tevékenységet végezni a fóliában, ahol a tervek szerint nyolc embernek biztosítanak majd munkát. A mintegy 5600 lelkes városban a termálvíz minősített gyógyvíz is, előkészítették a fürdő és egy szálló fejlesztésének tanulmány- és látványtervét, továbbá megvalósíthatósági tanulmányát, emellett zajlik a termálvíz fűtési célú hasznosításra vonatkozó tanulmányterv készítése is - közölte az önkormányzat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?