Óriási beruházás: termálvízzel fűtött fóliasátrat építettek Mezőkovácsházán

Óriási beruházás: termálvízzel fűtött fóliasátrat építettek Mezőkovácsházán

MTI
Termálvízzel fűtött fóliasátrat építettek a Békés vármegyei Mezőkovácsházán a Belügyminisztérium gazdaságélénkítő programjából kapott támogatásból - közölte az önkormányzat.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A projekt 200 millió forintos induló támogatási összegből, majd - két körben - 68 milliós póttámogatásból és 10 milliós önkormányzati önerőből valósult meg - írták. A forrásból felépült egy hatezer négyzetméteres fóliasátor automata szellőző-, párásító- és öntözőrendszerrel, számítógép vezérelte növényvédelemmel, tápanyagutánpótlással. A sátrat geotermikus energiával fűtik, a termálvíz 600 méter hosszú, hőszigetelt vezetékrendszeren érkezik.

A beruházás eredményeként egész évben tudnak kertészeti tevékenységet végezni a fóliában, ahol a tervek szerint nyolc embernek biztosítanak majd munkát. A mintegy 5600 lelkes városban a termálvíz minősített gyógyvíz is, előkészítették a fürdő és egy szálló fejlesztésének tanulmány- és látványtervét, továbbá megvalósíthatósági tanulmányát, emellett zajlik a termálvíz fűtési célú hasznosításra vonatkozó tanulmányterv készítése is - közölte az önkormányzat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?