Óriási beruházás: termálvízzel fűtött fóliasátrat építettek Mezőkovácsházán

Óriási beruházás: termálvízzel fűtött fóliasátrat építettek Mezőkovácsházán

MTI
Termálvízzel fűtött fóliasátrat építettek a Békés vármegyei Mezőkovácsházán a Belügyminisztérium gazdaságélénkítő programjából kapott támogatásból - közölte az önkormányzat.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A projekt 200 millió forintos induló támogatási összegből, majd - két körben - 68 milliós póttámogatásból és 10 milliós önkormányzati önerőből valósult meg - írták. A forrásból felépült egy hatezer négyzetméteres fóliasátor automata szellőző-, párásító- és öntözőrendszerrel, számítógép vezérelte növényvédelemmel, tápanyagutánpótlással. A sátrat geotermikus energiával fűtik, a termálvíz 600 méter hosszú, hőszigetelt vezetékrendszeren érkezik.

A beruházás eredményeként egész évben tudnak kertészeti tevékenységet végezni a fóliában, ahol a tervek szerint nyolc embernek biztosítanak majd munkát. A mintegy 5600 lelkes városban a termálvíz minősített gyógyvíz is, előkészítették a fürdő és egy szálló fejlesztésének tanulmány- és látványtervét, továbbá megvalósíthatósági tanulmányát, emellett zajlik a termálvíz fűtési célú hasznosításra vonatkozó tanulmányterv készítése is - közölte az önkormányzat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?