Európa legnagyobb marhatermelője most sokkal kevesebb állatot vitt vágóhídra

agrarszektor.hu
Érezhetően csökken a vágóhidak teljesítménye, mivel kevesebb a vágásérett marha Európában. A franciák dominálják ezt a piacot, ezért ha náluk 2 százalékot esik a termelés, azt minden termelő megérzi az unióban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Míg 2018-ban stabil volt a vágómarha-felhozatal az Európai Unióban, 2019 első felében esést mutatnak a vágási statisztikák. A közösségen belül 12,9 millió szarvasmarha került vágásra, ami 1,6 százalékkal kevesebb a tavaly mértnél. A csökkenő termelés (-1,9%) ellenére továbbra is Franciaország vezeti az európai marhahústermelők rangsorát: minden ötödik marhavágás ebben az országban történik. A második helyen Németország (-1%) áll, közvetlenül mögötte pedig az Egyesült Királyság (+0,7%) következik a sorban. 

Ebben a három országban vágják le az európai marhafelhozatal több mint 40 százalékát. Nagy növekedésre csak Írország volt képes ebben az évben (+5,5%), de a spanyolok 2 százalékos termelésbővülése jelentett többet az uniós piacon. A legnagyobb mínuszt (-8,8%) a belgák könyvelhették el. 2019 második felében további enyhe termeléscsökkenést várnak a piaci elemzők Európában - áll az ami-informiert.de jelentésében.

EZ IS ÉRDEKELHET
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?