Jön az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági rendezvénye: íme, a részletek

Jön az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági rendezvénye: íme, a részletek

agrarszektor.hu
Idén mindössze ezer forintba kerül a belépő a 81. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításra, amelynek időpontját Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes jelentette be a Néprajzi Múzeumban. Magyarország legnagyobb agrár és élelmiszer témájú kiállítására idén 2023. október 20-22. között várják a szakmai érdeklődőket és a nagyközönséget. A rendezvény főszervezője az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Valódi vidéki kavalkád várja a fővárosiakat és a fővárosba látogató vidékieket a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén 2023. október 20-22. között. Az eseményt kétévente rendezi meg az Agrármarketing Centrum az Agrárminisztérium égisze alatt, célja pedig nem más, mint egy színes, családi program keretében bemutatni a hazai agrárium és élelmiszergazdaság teljes spektrumát. Az OMÉK természetesen a szakmai látogatókat is éppúgy várja, mint a nagyközönséget, hiszen kitűnő alkalom arra, hogy az agrárgazdaság jeles képviselői kapcsolatot építsenek hazai és külföldi beszerzőkkel, illetve üzleti lehetőségeket találjanak - olvasható a közleményben.

EZ IS ÉRDEKELHET

2010-ben a gazdaságok 28 százalékát irányította 65 éves vagy annál idősebb személy, 2020-ban ez a szám már 35 százalékra nőtt. Ahhoz, hogy a gazdatársadalom nemzedékváltása a hazai agráriumban megvalósulhasson, szükség van ösztönző jogszabályi környezetre, de ugyanígy modern felsősoktatásra és szakképzésre is. Ezeknek az intézményeknek a népszerűsítésében is sokat várunk az idei OMÉK-tól

- mondta el Farkas Sándor miniszterhelyettes az OMÉK időpontjának bejelentése kapcsán. Az OMÉK elsősorban a szakma számára fontos találkozóhely, az utóbbi években azonban legalább annyira felértékelődött a közönségcsalogató oldala is.

Az OMÉK nemcsak azért lehet vonzó célpont a családok számára, mert a belépőjegy ára rendkívül kedvező, hanem azért is, mert minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő programokat. A rendezvényre ezúttal mindössze 1000 forintért lehet majd belépni

- mondta Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hozzátette: az évek óta népszerű programok közül idén is megépül a Kárpát-medence legnagyobb termelői vására, ahol többek között biotermékek, húskészítmények, mézek, valamint további házi és kézműves termékek széles kínálatával várják a látogatókat. Elmaradhatatlan az őshonos magyar állatokat bemutató udvar, a Hungarikum sziget és a gyermekprogramok is. Színvonalas koncertekkel, bábelőadásokkal, játékos, ugyanakkor szemléletformáló foglalkozásokkal várják az óvodás és iskoláskorú gyermekeket egyaránt.

Az OMÉK hamisítatlan családi program, ahol mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kínálatot: jelen lesznek a legmodernebb és legnagyobb mezőgazdasági gépek, neves élelmiszeripari gyártók hozzák el innovációikat, de az sem fog csalódni, aki a kézműves élelmiszerek iránt rajong. Sőt, a gasztronómia szerelmeseinek is érdemes lesz kilátogatni a Hungexpora, hiszen idén is neves éttermek települnek a gasztropasszázsra. A borok szerelmesei pedig egy egész borszemináriumi téren ismerkedhetnek a legfinomabb nedűkkel

- tette hozzá Ondré Péter.

Az OMÉK számos szakmai találkozónak, előadásnak és díjátadónak is otthont ad majd. Több száz négyzetméteren mutatkozik be az Agrármarketing Centrum exportfejlesztési projektje, a Hungarian Food Business Program. A mintegy 30-50 céget felvonultató közösségi standon lehetőségük nyílik arra, hogy a környező országokból érkező, az Agrármarketing Centrum által felkutatott üzleti partnerekkel ismerkedjenek meg. A standon a kiállítók termékeiből látványkonyhát is üzemeltetnek majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?