Kistermelőktől venné az alapanyagot az ismert budapesti étterem
Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád VarjúGazda Éléskamrája programja.
Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád VarjúGazda Éléskamrája programja.
Mennyire számítanak hazainak azok az élelmiszerek, amelyeket nap mint nap fogyasztunk?
Súlyos gondokkal néz szembe a magyarországi almatermelés, nem jók a kilátások a jövőre nézve.
Különleges fajtateszteken bizonyíthatnak a biobúzák.
A SPAR nyitott az együttműködésre a hazai élelmiszer-előállítókkal.
Túl sok lett a hazai termék a polcokon.
A sárgarépa az egyik legnépszerűbb zöldségféle Magyarországon és Európában, amire folyamatos és egyre növekvő kereslet van.
Az export egészét tekintve tagja vagyunk annak a szűk, 35 országot számláló „elit-klubnak”, akik 100 milliárd dollár feletti exportteljesítményre képesek.
Jelentős átrendeződés történt 2023-ban a fogyasztási szerkezetben Magyarországon.
Megtorpant a repce vetésterületének folyamatos zsugorodás, azt azonban még nem lehet tudni, milyen lesz az idei termés.
Új módszerrel látnák el energiával a földekre kihelyezett szenzorokat az amerikai kutatók.
Egyre több energiát kell fordítanunk az időjárási szélsőségek szoros követésén alapuló védekezésekre.
Azoknak a termelőknek, akik nem tudnak pályázni vagy azonnal van szükségük a mezőgazdasági eszközökre, jó lehetőség a használt gépek vásárlása.