Hétvégi programajánló

agrarszektor.hu
Ősz lévén a bor megkerülhetetlen, országszerte egymást érik a legkülönfélébb borfesztiválok, szüreti mulatságok. Október első hétvégéjére is bőven kijutott ezekből, de annak sem kell elkeserednie, aki inkább valami másra vágyik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

A csütörtök óta tartó rendezvényen Magyarország legnemesebb pálinkái, egyedi ételkülönlegességek, latin-amerikai, vérpezsdítő zene valamint kulináris finomságok várják a látogatókat a Budai Várban, ahová idén Mexikót és nemzeti italát, a tequilát hívták vendégségbe a fesztivál szervezői.

www.palinkaeskolbasz.hu


Villányi Vörösborfesztivál

Huszonöt borászat, hat pálinkaház és negyven kézműves mellett a helyszínre kitelepülő vendéglősök is várják a résztvevőket. Borokat a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A gazdák amellett, hogy az elmúlt egy-két évben készült primőr vagy a nagy évjáratú, különleges boraikat ajánlják, már az idei rozéjukból is töltenek az érdeklődők poharába. A fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad a Benkó Dixieland Band, Vastag Csaba, a Vivat Bacchus, Tóth Vera, Király Linda és Király Viktor.

villany.hu/cikk/vorosborfesztival-2012


II. Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál

Vásár, koncertek és változatos családi programok az egész évben 14-16 Celsius-fokos tó mellett. A szervezők ezer kilogrammnyi pisztráng megsütését tervezik, a rendezvény ideje alatt 10 neves helyi borház kínálja a Balatoni borvidék jellegzetes borait.

www.pisztrangfesztival.hu


Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok rendezvény a Világörökség részét képező Tokaj-hegyalja borvidék bemutatkozása hagyományosan szeptember végén, október elején. A tokaji és a hegyaljai borokat ismerhetik meg a látogatók, továbbá népi hagyományokat ápoló művészeti csoportok is fellépnek a háromnapos programsorozaton. A szüreti napok leglátványosabb eseménye a szüreti felvonulás, melyen a Tokaj-hegyalja borvidék valamennyi települése részt vesz. A színpompás kavalkád Tokaj főutcáján és főterén vonul végig.

tokaj.varosom.hu/programok/gasztro/Tokaj-hegyaljai-Szureti-Napok-1.html

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?