Új nyári sörkülönlegesség jön a Drehertől

agrarszektor.hu
A Sziget Fesztivál legrégebbi beszállító partnere a Dreher Sörgyárak, amely már 23 éve szolgáltatja a sört a nyári rendezvényeken. A fesztivál 25. születésnapja alkalmából a sörgyár új főzettel állt elő: elkészült a Dreher Sziget Sör, ami egy Centennial komlóval készült lager. A szerda esti bemutatón mindent megtudtunk az új italról, azt is, hogy mennyibe fog kerülni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Dreher Sörgyárak a Sziget Fesztivál legrégebbi partnere, 1995-től jelen van termékeivel a fesztiválon, így a márka neve mára szinte összeforrt a rendezvénnyel. A 23 éve tartó együttműködés idén új szintre lép, hiszen a fesztivál 25. születésnapja alkalmából egyedi főzetet készített a sörgyár.

A Dreher Sziget Sör egyedül a fesztiválon lesz elérhető, boltokban nem forgalmazzák majd: 1 korsó 700 forintba fog kerülni.

Becz Gábortól, a Dreher sörmesterétől a szerdai sörbmemutatón megtudtuk, hogy az új főzet hidegkomlózásos technológiával készült, 3 féle komlót tartalmaz, köztük egy nemes komlófajtát, a Centennialt, amelyet előszeretettel használnak IPA-sörökhöz is. Úgy is szokták hívni, hogy "Szuper Cascade", mert hasonló ízjegyeik mellett majdnem kétszer több alfa-savat tartalmaz (7-12%). Az idei Szigeten debütáló sör:

  • alkoholtartalma: 4,5%;
  • eredeti extrakttartalma (a sörlében lévő oldható szárazanyag): 10,5%.

Megkóstolásakor citrusos, virágos aromára számíthatunk, igazi könnyed fesztiválsör, ami itatja magát, így valószínűleg szép fogyasztásra számíthatnak az idei jubileumi rendezvényen a szervezők.

Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője és Kádár Tamás, a Sziget Szervezőiroda cégvezetője néhány érdekességet is megosztottak a két cég több mint két évtizedes együttműködésével kapcsolatban: többek között, hogy eddig összesen 18 millió korsó sör fogyott a 23 év alatt.

Tavaly egyébként 80 söröző 500 sörcsappal, valamint 220 dobozos kiszerelést rejtő hűtővitrin várta a látogatókat, akiknek körülbelül kétharmada, mintegy 312 ezer ember meg is kóstolta a Dreher sörök valamelyikét.

 Az Agrárszektor nemrég beszámolt a fesztiválon idén várható borkínálatról is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06