Rengeteg munkahely került veszélybe a koronavírus miatt: így mentenék meg őket

Rengeteg munkahely került veszélybe a koronavírus miatt: így mentenék meg őket

agrarszektor.hu
Az itthon előállított termékek vásárlására, a hazai szolgáltatások igénybevételére ösztönöz új kampányával a Magyar Termék Nonprofit Kft. A "Vedd a hazait! Védd a hazait!" akcióhoz bárki csatlakozhat, ezzel segítve a járvány okozta gazdasági nehézségek mielőbbi leküzdését, a munkahelyek megőrzését, olvasható a cég közleményében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A koronavírus-járvány nemcsak az emberek egészségét veszélyezteti, hanem sokak munkáját, munkahelyét is. A Magyar Termék Nonprofit Kft. ezért kampányt indított "Vedd a hazait! Védd a hazait!" címmel annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet arra, mennyire fontos most egymás segítése, a hazai termékek vásárlása, indokolta a kezdeményezést Benedek Eszter, a Magyar Termék védjegyrendszert működtető nonprofit társaság ügyvezetője.

A Magyar Termék védjegyeket több mint 160 cég csaknem 4000 áruja és szolgáltatása használja, de most nemcsak az ő csatlakozásukra számítanak.

Jó lenne, ha ez a felhívás minél több emberhez, céghez, szervezethez eljutna, ezért mindenkit arra kérünk, hogyha egyetért a céljainkkal, akkor népszerűsítse a Vedd a hazait! Védd a hazait! mozgalmat

 - mondta Benedek Eszter.

A csatlakozás egyik módja, ha a támogató magánszemélyek, szervezetek és cégek a Facebook-oldaluk profilképén beállítják a #veddahazait képkeretet, vagy megosztják a kezdeményezésről szóló posztot. Ehhez az amagyartermek.hu vonatkozó oldalán kaphatnak segítséget A kezdeményezést népszerűsítő posztot pedig ezen a linken lehet elérni. A kampányhoz támogató videó is készült.

Benedek Eszter szerint az első visszajelzések nagyon kedvezőek, már eddig is sok cég, a teljesség igénye nélkül például a Detki Keksz Kft., a Gyulahús Kft., az Univer Product Zrt., a Törley Pezsgőpincészet Kft., a CBA és a Príma üzletek csatlakoztak az akcióhoz. Emellett egyre több magánszemély kapcsolódik be a mozgalomba, beállítva a profilképén a #veddahazait keretet.

A Magyar Termék jótékony célra is kiterjeszti mozgalmát, emelte ki Benedek Eszter. Védjegyhasználóival együttműködve Hazai Pakk néven csomagokat állítanak össze, amelyeket a több mint ötezer embert képviselő Magyar Szervátültetettek Szövetségén keresztül juttatják el a rászorulókhoz. Benedek Eszter elmondta, hogy a társaságnál átérzik a transzplantáltak különösen nehéz helyzetét, hiszen mesterségesen legyengített immunrendszerrel kell átvészelniük a járványt. Az önkéntes karantén szabályainak szigorú betartása családtagjaikra is kötelezettséget ró, emiatt sok esetben nemcsak ők, hanem hozzátartozóik is elveszítették a munkájukat. A Magyar Termék Nonprofit Kft. 100 darab "Hazai Pakk" csomaggal őket kívánja segíteni.

Bízom benne, hogy a “Vedd a hazait! Védd a hazait!" kezdeményezés széles körű és tartós összefogásra ad alkalmat, ezzel is segítve a járvány okozta gazdasági és társadalmi nehézségek leküzdését

- mondta Benedek Eszter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?