Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és az Alföldi Tej Kft.

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és az Alföldi Tej Kft.

agrarszektor.hu
A Debreceni Egyetem élelmiszeripari képzéseinek fejlesztése a célja a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint az Alföldi Tej Kft. szerdán kötött együttműködési megállapodásának. A partnerség révén a DE hallgatói a szakmai gyakorlatok mellett részt vehetnek akár a vállalat termékfejlesztésében is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Stündl László, a DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja az együttműködés aláírásakor elmondta, hogy a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara folyamatosan törekszik az oktatási és kutatási tevékenységének fejlesztésére, eredményességének növelésére - olvasható az egyetem honlapján. Ezáltal is támogatva a hazai élelmiszeripari szektor fejlődését, a nemzetközi versenyképességének fokozását. Ehhez a munkához azonban szükség van a térség meghatározó gazdasági partnereinek - mint például az Alföldi Tej Kft. - bevonására. A vállalat és a DE MÉK sokrétű kapcsolata évtizedek óta fennáll. A szakmai együttműködés ezt követően azonban az oktatás, a gyakorlati képzés mellett, a kutatás-fejlesztésre, az innovációra és a termékfejlesztésekre is kiterjed - tette hozzá a dékán.

A megállapodás révén az Alföldi Tej Kft. a MÉK meghatározó szakmai gyakorlati bázisává válik az élelmiszeripari szakmák egyetemi alap- és mesterképzésben. Ahogy Hang Csaba, az Alföldi Tej Kft. kereskedelmi igazgatója fogalmazott, az Alföldi Tej Kft. jelentős szerepet tölt be az ország tejtermék-előállításában. A vállalat szakmai és technológiai felkészültségével mintaszerű termelést folytat, amelynek hátterét a modern, a kor követelményeinek megfelelő és folyamatosan fejlesztett infrastrukturális ipari környezet biztosítja. A DE tudásbázisának és a vállalat szakmai tapasztalatának köszönhetően az együttműködésben olyan sikeres kohézió jöhet létre, amely révén a fogyasztók a boltok polcain közösen fejlesztett termékekkel is találkozhatnak - tette hozzá a szakember.

Az együttműködés révén a hallgatók valós élelmiszeripari körülmények között szerezhetnek szakmai gyakorlatot. A tanulmányaik 7. félévében előírt 12 hetes gyakorlatukat tölthetik a vállalatnál, és a megszerzett elméleti tudásukat bővíthetik gyakorlati ismeretekkel. Emellett részt vesznek az Alföldi Tej Kft. termelési és minőségbiztosítási tevékenységében, és aktívan közreműködhetnek a vállalat termékfejlesztési tevékenységében. A megállapodás részeként a MÉK és az Alföldi Tej közös kutatási projekteket is tervez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?