Többszörösére drágult a kenyér pár év alatt és nincs megállás

Többszörösére drágult a kenyér pár év alatt és nincs megállás

agrarszektor.hu
Négy év alatt majdnem a háromszorosára nőtt a kenyér ára Magyarországon, már az uniós átlagnál is drágább. Az agrárminiszter szerint azért ilyen mértékű a drágulás, mert nálunk volt a legolcsóbb az Európai Unióban – számol be az RTL Híradóban megjelentekről a Pénzcentrum.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

– derült ki az RTL Híradójából.

Mint ismert, Nagy István agrárminiszter csütörtökön részt vett a Kormányinfón, ahol a háborúra, illetve az Unió Oroszország elleni szankcióira hivatkozva kijelentette, hogy mindenhol emelkedtek az árak.

Nem Magyarországon a legdrágább az élelmiszer. A drágulás volt Magyarországon drága. De azért volt drága, mert korábban nálunk volt a legolcsóbb

– fejtette ki Nagy István agrárminiszter, aki szerint még a magasabb energiaárakat fizetik a vevők. Arról beszélt, hogy mindent megtesz, ami rajta múlik. Hozzátette:

53 forintba kerül az a gabona, ami egy kenyérben benne van. Az összes többi, az minden más. Ami a mi hatáskörünk, az az 53 forint.

Többe kerül az adó, mint a liszt

Nem így látja a helyzetet Raskó György agrárközgazdász, aki az RTL Híradónak nyilatkozva kijelentette, azért az állam szépen keres minden kiló kenyéren. Kifejtette:

Ráadásul a kenyér ára tovább dagadhat a Csizmadia és Társai Kft. pékség ügyvezetője, Csizmadia Lajosné szerint. Elmondta, üzletükben a dolgozók többsége a szakmunkásoknak járó garantált bérminimumot kapja, amit 10 százalékkal emeltek tavaly december elsejével. Ezt próbálják kigazdálkodni, miközben az üzemanyagárak is emelkednek. Hozzátette:

Az idén még nem emeltünk árat, mert úgy gondoltuk, hogy most még elbírunk ezzel az árral, de az elkövetkező időben biztosan fogunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?