Fontos megállapodás született: óriási változások jöhetnek Somogy megyében

Fontos megállapodás született: óriási változások jöhetnek Somogy megyében

agrarszektor.hu
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Somogy Vármegyei Kormányhivatal. A dokumentum ünnepélyes aláírásán elhangzott: az erőforrások összevonásával sikerül kiaknázni a térségben rejlő lehetőségeket, elsősorban az agrár- és vidékfejlesztés, valamint az élelmiszergazdaság területén - derült ki az egyetem közleményéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vadgazdálkodási, környezetvédelmi, állategészségügyi, állattenyésztési, növénytermésztési, vidékfejlesztési területen, valamint az agrártámogatást érintő feladatok mentén is szorosan együttműködik a MATE és a Somogy Vármegyei Kormányhivatal. A két intézmény kapcsolata nem újkeletű, de a jövőben tovább mélyül és szélesedik a partnerség.

A kormányhivatal mint a vármegye egyik legnagyobb foglalkoztatója, fontos partnere az egyetemnek, ráadásul a két intézmény számos ponton kötődik egymáshoz. A MATE stratégiai célja, hogy szoros és jó kapcsolatot ápoljon a gazdasági és társadalmi élet szereplőivel, ebbe a szemléletbe illeszkedik bele a kormányhivatallal megkötött megállapodás is

- hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora a megállapodás ünnepélyes aláírásán, Kaposváron.

A szakember hozzátette: a MATE létrejöttével tovább bővültek a lehetőségek, jelentősen emelkedett a rendelkezésre álló humánerőforrás, amely a térség fejlesztésnek szolgálatába áll. Somogy megye részéről a megállapodást Dr. Neszmélyi Zsolt főispán írta alá.

A hivatal és az egyetem között a korábbi években is volt kapcsolat, hiszen a duális képzésben tanuló hallgatók közül többen is a kormányhivatalban végezték a szakmai gyakorlatot, és volt, aki diplomaszerzés után itt is helyezkedett el, azóta is a közigazgatási apparátust erősíti

- hangsúlyozta Dr. Neszményi Zsolt.

A szakember hangsúlyozta, hogy az együttműködés a vármegye minden állampolgárát szolgálja, hiszen az egyetemen megszerzett korszerű tudásnak köszönhetően az ügyfeleket még magasabb színvonalon tudják kiszolgálni. Az együttműködés hosszútávú célja a vidék népességmegtartó képességének növelése, az agrárszakember-utánpótlás biztosítása, a munkaerőpiac igényeinek hatékony kiszolgálása, illetve a térség versenyképességének támogatása. Emellett kiemelt szerepet kap a klímavédelem és a fenntarthatóság, az éghajlat- és környezetbarát gazdálkodási módszerek, új technológiák népszerűsítése is. Az együttműködés aláírásáról készült videó az alábbi linken tekinthető meg.

(Címlapkép forrása: MATE)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?