Ez durva: olyan meleg volt az idei nyár, mint még soha ezelőtt

Ez durva: olyan meleg volt az idei nyár, mint még soha ezelőtt

agrarszektor.hu
Az EU Kopernikusz Klímaváltozási Szolgálata közölte, hogy mióta hiteles méréseket végeznek, az idei nyár volt messze a legmelegebb. A globális átlaghőmérséklet 16,77 Celsius-foknál állt meg, ami 0,66 Celsius-fokkal meghaladja az 1991-2020 közötti időszak átlagát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A globális hőmérsékleti rekordok 2023-ban továbbra is folyamatosan dőlnek meg, a legmelegebb augusztus követte a legmelegebb júliust és júniust, ezzel a legforróbb boreális nyárral néztünk szembe egészen 1940-ig visszanyúlóan

- mondta Samantha Burgess, a Kopernikusz igazgatóhelyettese.

EZ IS ÉRDEKELHET

Európában a nyári átlaghőmérséklet 19,63 Celsius-fok volt, ami 0,83 fokkal volt az átlag felett. Ezek a rekordok a tengerfelszín hőmérsékletének jelentős emelkedéséhez vezettek, ez tengeri hőhullámok kiváltásáért felelős egész Európában, így júniusban Írországban és az Egyesült Királyságban, júliusban és augusztusban pedig a Földközi-tenger térségében - írja a Telex a Politico alapján.

A tengerfelszín globális hőmérséklete egész augusztusban folyamatosan emelkedett, és elérte a 20,98 Celsius-fokot - ez a mérések kezdete óta a legmagasabb globális havi átlagnak számít. Sok jóra pedig nem lehet számítani, hiszen a felmelegedés csak rosszabb lesz, ahogy a Csendes-óceánon az El Niño kialakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?