Magyarok tömegei járnak ide pihenni: iszonyúan népszerűek ezek a helyek

Magyarok tömegei járnak ide pihenni: iszonyúan népszerűek ezek a helyek

agrarszektor.hu
Az idegenforgalom egyike a pandémia által leginkább sújtott ágazatoknak, nem csoda, hogy sok országban kihívást okoz a turizmus vonzerejének visszaállítása. Magyarországon azonban az eddiginél is nagyobb érdeklődés övezi a természetközeli pihenési formákat, így az erdei turizmust is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szeptember 27-i turizmus világnapján egy rendhagyó időszakra tekinthetnek idén vissza az ágazat szereplői. Habár a vírushelyzet komoly hatást gyakorolt a külföldi utazásokra, az üdülési szokások átalakulása igencsak kedvező volt belföldi turizmus szempontjából. Ezen belül népszerűbbé vált az erdei turizmus, hiszen a járványhelyzet kitörése óta egyike azon tevékenységeknek, melyet nem érintettek korlátozások, a szabadban történő kikapcsolódás lehetősége mindvégig adott volt.

Amellett, hogy a természetben kikapcsolódni remek és a járványhelyzetben is biztonságos szabadidős tevékenység, számos előnnyel rendelkezik. Aktív és passzív pihenésre egyaránt alkalmas, és akkor is kitűnő programnak bizonyul, ha csak menekülnél a város zajától. A somogyi állami erdőket kezelő SEFAG Zrt. területén például számos erdei pihenőhely, parkerdő, erdei vasút, tanösvények, tornapályák, gyalogos és kerékpáros kijelölt túraútvonalak és rendkívül széles élményskálával szolgáló erdei látogatóközpontok várják a friss levegőre vágyókat.

A megye erdőterületei rendkívül változatos tájjal, sokszínű és gazdag élővilággal csábítják a turistákat, akiket tucatnyi szálláshely vár a teljes szállodai komforttól egészen az önellátásig mindenféle színvonalon. Több közülük izgalmas ízekkel és igazi, helyi erdei alapanyagokból készült gasztronómiai különlegességekkel tud szolgálni. Az utazók aktív pihenési formák széles választékából szemezgethetnek, a túrázástól a kerékpározásig gyakorlatilag minden megoldható. Viszonylag elterjedtnek számít a nordic walking, de nagyon sokan választják a futás helyszínéül is az erdőt, hiszen a jól kezelt turistautak erre is kiválóan alkalmasak.

Az erdei pihenés lehetősége és a SEFAG Zrt. létesítményei, mint a méltán népszerű, a Kaposvárhoz közeli Zselici Csillagpark és a desedai Kalanderdő, vagy a Nagyatád környéki Nagysalléri létesítmények, valamint a Mesztegnyői Erdei Vasút utószezonban is elérhetőek.

(A cikkben felhasznált képek a SEFAG Zrt. tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?