Kétmilliárdos beruházás a kaposvári Kométa húsüzemben

agrarszektor.hu
Kétmilliárd forintos beruházásra került sor Kaposvárott, amikor is átadták a Kométa húsüzem új szalámiérlelő üzemét, valamint felavatták a modernizált húsdaraboló csarnokot.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A cég hatszáz dolgozójával eddig is az egyik legnagyobb somogyi foglalkoztatónak számított, de Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató bejelentése szerint további terjeszkedéssel a következő két-három évben 100-150 új munkahelyet fognak teremteni. A kaposvári Kométa a hazai húsipar élvonalába sorolható, évente 800 ezer sertést dolgoznak fel, mintegy 20 ezer tonna húskészítményt állítanak elő, a mostani fejlesztésnek köszönhetően pedig már évi 2200 tonna szalámit képesek legyártani - írja a sonline.hu

A húskombinát az elmúlt tíz év alatt több mint nyolcmilliárd forintot költött beruházásra, ehhez csaknem egymilliárd forint támogatást kapott.
A mostani fejlesztések segítségével több munkahelyet teremtenek, elősegítik a régió fejlődését, erősödik a versenyképesség, továbbá jelentősen csökken a vállalat energiafelhasználása.

Hosszú távú cél a jelenleg rendkívül alacsony sertésszám növelése, amelyben a kormány is segít, valamint egy élelmiszeripari központ létrehozása, amelyben a Kaposvári Élelmiszeripari Programnak is kiemelt szerep juthat a helyi önkormányzat és egyetem, valamint több cég közreműködésével

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?