Automatikus cseppméret-szabályozás a tökéles permetfedettségért

agrarszektor.hu
Munkasebességtől és folyadéknyomástól függetlenül képes mindig egyforma cseppméretet előállítani a Kuhn Autospray automatikája az ISOBUS-szal rendelkező permetezőgépeken. Munkáját 20 darab apró szenzor segíti, amelyek ellenőrzik a permetfedettséget. A technika nemcsak precíziós gazdaságokba ajánlott - adta hírül többek között az agrarheute.com.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A permetezésnél a cseppméretek döntő mértékben befolyásolják a permetezés hatékonyságát. A túlzottan kisméretű, 100 mikron alatti cseppek elsodródásra érzékenyek és kevesebb találja el a védendő növény levélfelületét. A nagyméretű, 350 mikron feletti cseppek pedig megfolynak a levélzeten és rontják a permetfedettséget.

A legtöbb szántóföldi permetezési feladathoz a 150-300 mikron közötti cseppméret alkalmazása javasolt. Munka közben a kiválasztott szórófejhez beállított optimális cseppméret azonban változhat a folyadékáramlás mennyiségétől, a nyomástól és befolyásolhatja azt a munkasebesség is. A cseppméret automatikus tartására fejlesztette ki a Kuhn S.A. az Autospray berendezését, amely az ISOBUS-szal felszerelt permetező gépeken képes szabályozni a mindenkor optimális cseppméretet.

A traktor vezetője a permetezési körülményeknek megfelelően beállítja a terminálon a kedvező cseppméretet, amelyet az automatika a szórófejekbe beépített, szélesen pulzáló modulátoron keresztül a folyadékáramtól és a nyomástól függetlenül szabályoz. 20 darab mikrokapcsolós szenzor értékeli a mindenkori parmetfedettséget és állítja a szórófejeket. Az Autospray automatika egyaránt használható cirkulációs folyadék ellátású szórókereteken, vagy helyspecifikus permetezés esetén is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?