Takarékosabb és hatékonyabb tápanyag-ellátást ígér az új Gaspardo

agrarszektor.hu
Új mérleg és szórórendszer került a legújabb Gaspardo műtrágyaszórókba, amit az idei Agritechnica kiállításon mutattak be. A Primo EW sorozat négy tagból áll, amelyek alapvetően a tartályméretben különböznek egymástól, egyéb képességeikben megegyeznek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 2019-es hannoveri Agritechnica kiállításon a Maschio Gaspardo bemutatta legújabb ISOBUS-os műtrágyaszóróját, a Primo EW-t. A gép szoftverét is házon belül, a Gaspardónál alkották meg. A beállításokat már kényelmesen, a vezetőfülkéből lehet változtatni. A műtrágyaszóró automatikus szakaszolásra és sebességarányos adagolásra is képes, és természetesen határszélszóróval is rendelkezik.

A gép szíve az adagolórendszer, amelyet kíméletesen dolgozó keverőlapáttal láttak el, így az a műtrágyaszemcséket nem töri, nem porosítja. Az adagolórendszer precíz működését két tolózár biztosítja. A felső szabályozza a kiadandó mennyiséget, míg az alsó nyitja és zárja a tölcsért. A kétzáras rendszernek köszönhetően a szórótárcsák egymástól függetlenül működhetnek, ami egy finomabb dozírozást tesz lehetővé. Elektronikus úton menet közben is szabályozható a kijuttatandó mennyiség. A gép egyedi beállításait egy új applikáció segítségével lehet rögzíteni és változtatni.

A gép szériatartozéka a mérleg, így az aktuális súly valós időben ellenőrizhető a tartályban. A mérleges Primo EW sorozat négy modellből áll, amelyek a tartály térfogatában különböznek egymástól, ami lehet 1350, 1970, 2590 és 3210 liter. Maximálisan mindegyik modell 3200 kilogramm műtrágyát képes befogadni. A munkatávolság 12-36 méter között szabályozható.

Címlapfotó: www.maschio.com

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02