Itt az új japán gépcsoda, ami forradalmasíthatja az egész zöldségtermelést

Itt az új japán gépcsoda, ami forradalmasíthatja az egész zöldségtermelést

agrarszektor.hu
Az Inaho Europe robotfejlesztő cég kifejlesztette paradicsomszüretelő robotjának új változatát. A robot így "nyolcszor gyorsabb" - állítja az eredetileg japán cég európai leányvállalata. A robot most már óránként több mint 12 kilogramm koktélparadicsomot szüretel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Közös munkába kezdett az Inaho Europe a holland Kwekerij Duijvestijn tulajdonosával, Nick Duijvestijn-nel és Ferry Adegeesttel a TVA Growers-től, hogy felgyorsítsa az autonóm paradicsomszüretelő robot fejlesztését. A multinacionális vállalat folytatja az autonóm paradicsomszüretelő robot legújabb változatának tesztelését a két holland paradicsomtermesztő üvegházában, hogy ellenőrizze a gazdasági megvalósíthatóságot és tovább javítsa a teljesítményt - olvasható a Future Farming oldalán. A robot a "fürtös betakarítás" opciónak köszönhetően gyorsabb lett, ez ugyanis kiváltja a paradicsomok külön-külön történő betakarítását. Az Inaho emellett elkötelezett a több robotot tartalmazó koncepció kifejlesztése mellett is, amelyet "megfizethető áron" bocsátana a vásárlók rendelkezésére.

Nőtt a betakarítási sebesség

A több paradicsomból álló fürtök egyszerre történő betakarításával megnőtt a betakarítási sebesség. Ez az új, szabadalmaztatott technológia lehetővé teszi a termelékenység jelentős növelését azáltal, hogy csökkenti a nagyszámú paradicsom betakarításához szükséges időt. Az Inaho Europe közlése szerint a robot most már több mint 12 kg paradicsom betakarítására képes egy óra alatt.

Alacsonyabbak lettek a költségek

Az előző változatban, ahol a robotkar egyszerre egy-egy gyümölcsöt szüretelt, nehéz volt versenyképes költségeket elérni a kézi munkához képest, ami dilemmát jelentett a robotépítők számára. A klaszteres szüretelés megvalósításával azonban most egy versenyképesebb, az emberi munkaerő költségeit megközelítő költségű megoldás lehetősége nyílik, mondták a robotépítők.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?