Megtudtuk, hatásos volt-e a fagyvédelem a balatonvilágosi gyümölcsösben

Megtudtuk, hatásos volt-e a fagyvédelem a balatonvilágosi gyümölcsösben

agrarszektor.hu
Az elmúlt hetekben jellemző reggeli fagyok komoly próbatétel elé állították a magyar termelőket. Több fagyvédelmi módszer is létezik, amelyet ilyenkor be lehet vetni, egy balatonvilágosi gyümölcsösben például paraffingyertyát használtak,és ezzel melegítették a fákat. Úgy tűnik ez a megoldás hatásos volt, hiszen a kajszitermés fele megmenekült.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ahogy azt az Agrárszektor is megírta, az utóbbi hetekben jellemző lehűlés, és hajnali fagyok rendesen megviselték a hazai gyümölcsösöket. Több fagyvédelmi módszer is létezik, ilyenek a füstölés, a paraffingyertya használata, vagy a fagyvédelmi öntözés. Egy Balatonvilágos határában lévő, több ezer gyümölcsfát nevelő kertészetben tüzekkel melegítették a virágzó sárgabarackfákat, így védve őket a fagy ellen - írja az Időkép. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagyjából már láthatóak az eredmények, úgy tűnik ugyanis, hogy a paraffingyertyás védekezésnek köszönhetően a kajszibarack termés fele megmenekült. Nem mindenhol tudtak azonban védekezni, így több helyen ennél jóval nagyobb a kár, és a termés 80-100 százaléka elfagyhatott.  

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?