Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.26. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.26. péntek

agrarszektor.hu
Napos, gomolyfelhős idő várható - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.04.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.04.26.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.04.26.) napon.

2024.04.26. péntek: Napos, gomolyfelhős idő várható. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb záporeső. A délire, délnyugatira forduló szél az ország nyugati felén megélénkül, melyhez Sopronnál olykor erős széllökések is társulhatnak.

A délutáni 15, 20 fokról késő estére 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2024.04.27 szombat: Gomolyfelhős, napos idő várható. Előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon időnként megerősödik. Délutánra 19, 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Új növények lephetik el a földeket: nem is hinnéd, mire képesek

Egy svéd cég, az OlsAro, nemrég 2,5 millió eurónyi befektetést sikerült elnyerjen új, rezisztens haszonnövény-fajták fejlesztésére. A cég hamarosan piacra is tervezi dobni első termékét, egy sótűrő búzafajtát. De vajon tényleg megoldást és segítséget jelenthetnek ezek a fajták, illetve a génszerkesztés és a mesterséges intelligencia a klímaváltozás elleni harcban?

Döntöttek az import sertéshúsokról: emiatt fájhat a magyar cégek feje

Adminisztratív terhet jelent az értékesítőknek, a fuvarozóknak, illetve számos húskészítmény-gyártónak az import sertéshúsra vonatkozó bejelentési kötelezettség, és mindez a költségekben is megjelenhet - mondta az Agrárszektornak Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke. Hozzátette, ez az intézkedés ugyanakkor segítség lehet az olyan tételek kiszűrésében is, mint amilyen az a német szalmonellás hús volt, amely tavaly az egyik hazai kiskereskedelmi láncban megjelent.

1740 óta örökítik meg a szőlőhajtásokat Kőszegen

A történelmi hagyományokban egyébként is bővelkedő Kőszegen csaknem három évszázados tradíció kapcsolódik a szőlőtermeléshez és borászathoz: a dunántúli kisvárosban 1740 óta minden évben ezen a napon a friss szőlőhajtásokról kis festményeket készítenek a híres Szőlő Jövésnek Könyvébe. A kezdetek óta egyetlen évet sem hagytak ki a helyiek, még a háborús időkből is vannak bejegyzések, így a könyv jóval több, mint lokális érdekesség. A páratlan kódex agrártörténeti és muzeológiai értékén túl a klímaváltozás egyedülálló dokumentuma is egyben.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Felrobbant a lakáshitelbomba Magyarországon: szinte nyoma sincs a tavalyi válságnak

2024 februárjában 15,5 millió forintra emelkedett az újonnan felvett lakáshitelek átlagos összege, amire korábban még nem volt példa. Az emelkedés egyébként nem újkeletű dolog tavaly szeptember óta töretlenül, hónapról hónapra egyre magasabb volt az újonnan kötött jelzáloghitel-szerződések átlagösszege. De hogyan aránylik vajon a mostani átlagos hitelösszeg a mai magyar átlagbérhez, illetve hogyan aránylottak ezek egymáshoz a korábbi években? Az átlagos havi jövedelemhez képest jelenleg nagyobb vagy kisebb mértékben adósodnak el a lakáshitelt felvevő magyarok? Látni fogjuk, hogy a válasz kissé talán meglepő - a lakásárak folyamatos emelkedése ellenére egy átlagos jövedelemből ma nagyjából ugyanannyi idő kitermelni az átlagos jelzáloghitel összegét, mint néhány évvel ezelőtt.  

Lerántjuk a leplet Gundel Károly híres receptjéről: itt az igazi Gundel-palacsintaa titkos receptje

Gundel Károly méltán a magyar gasztronómia egyik leghíresebb alakja: egyik főművét, a Kis magyar szakácskönyvet világszerte számtalan nyelvre lefordították, leghíresebb ételeit, köztük a Gundel-palacsintát külföldi látogatók tízezrei kóstolják minden évben. Na de mégis, ki volt Gundel Károly, mikor és hogyan élt, hogyan vált a magyar konyha valaha volt leghíresebb alakjává? Milyen ikonikus magyar ételeket köthetünk az egyébként bajor származású családhoz?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?